RME tuo IBC-messuille M-32 Pro AVB -sarjan uudet monikanavaiset muuntimet

32-kanavaiset M-32 AD Pro ja M-32 DA Pro toimivat 192 kHz:n näytetaajuudella ja ne on suunniteltu vaativaan ammattikäyttöön, isojen tuotantojen sekä asennettavien järjestelmien tarpeisiin.

RME M-32 AD Pron ja M-32 DA Pron balansoidut analogiliitännät on toteutettu 25-napaisilla D-sub-liittimillä, ja signaalin maksimitasoksi ilmoitetaan +24 dBu.
Analogilaitteiden laaja kirjo on huomioitu jokaisen kanavan itsenäisellä nimellistason valinnalla, joista jokainen hyödyntää muuntimien täyden resoluution.
+19 dBU- ja + 13 dBu -tasojen ohessa uudet M-32 AD Pro -muuntimet kuuluvat niiden harvalukuisten laitteiden joukkoon, jotka kykenevät toimimaan myös SMPTE-signaalille suositellulla +24 dBu signaalitasolla (0 dBFS).

Kummankin muuntimen dynamiikka-alueeksi kerrotaan 120 dB (A) ja valmistaja toteaa, että erittäin alhaisen THD:n ansiosta nämä muuntimet sijoittuvat laadultaan referenssi-luokkaan.
Kahden täysmittaisen ja itsenäiset reititykset sallivan MADI I/O -liitännän lisäksi M-32 Pro AD ja M-32 Pro DA on varustettu AVB-liitännöin (IEEE 802.1 ja 1722.1). Niiden kautta voidaan siirtää yhtä ethernet-kaapelia myöten 32 audiokanavaa, enimmillään 192 kHz:n näytetaajuudella.
AVB-protokollan laajojen synkronointimahdollisuuksien ansiosta uudet muuntimet voidaan ulkoista AVB-kytkintä käyttäen liittää sujuvasti osaksi kompleksista verkkoympäristöä.
Avoimen AVDECC 1722.1 -ohjausprotokollan kautta järjestelmää ja muuntimien lähes kaikkia asetuksia voidaan hallinnoida lukuisilla ulkoisilla ohjaimilla.
Selain-applikaatio ja JSON API löytyvät nekin, ja ne toimivat joko verkon kautta tai USB-liitäntään kytkettyinä.

M-32 Pro AD ja M-32 Pro DA on varustettu selkein näytöin, jotka valmistajan mukaan tekevät laitteiden käytöstä ja signaaleiden reitityksistä havainnollista ja sujuvaa.
Analogikanavien nimikointeja varten laitteiden mukana toimitetaan läpikuultavaa paperia, jolle tehdyt merkinnät saa magneeteilla kiinnittyvän kannen alle suojaan.

Häiriöttömän käytän varmistamiseksi M-32 Pro AD:ssa ja M-32 Pro DA:ssa on kummassakin kaksi sisäistä virtalähdettä.  

 

Lisätiedot: Studiotec

12.09.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy