Rocktron Hush 2X – kohinat kuriin kahdesta kanavasta

Image

Rocktron lupaa panna ylimääräiset brummit ja suhinat aisoihin myös uusimmalla Hush-sarjan laitteellaan, joka tarjoaa suodatukseen kaksi erillistä kanavaa. 

Hush X2 on tarkoitettu pidettäväksi pääsääntöisesti päällä ja siksi rasiassa ei pedaaleille tyypillisiä jalkakytkimiä ole. Kummassakin kanavassa on kuitenkin oma päälle/pois-vipukytkimensä, joilla suodatus voidaan kytkeä kokonaan pois. Ohituskytkentä on true-bypass-tyyppinen.

Image

 

Suodattimen toiminnan kynnystaso säädetään kanavakohtaisesti threshold-säätimellä, ja valmistajan mukaan parhaat tulokset saadaan sijoittamalla Hush-suodin särö- ja modulaatioefektien jälkeen, mutta ennen kaiku- ja viivelaitteita.

Kaksikanavaisuutta voi hyödyntää tilanteesta riippuen esimerkiksi stereo-systeemin vasen/oikea-signaaleiden putsaukseen, kahden erilliseksi kokonaisuudeksi niputetun pedaalisetin siivoamiseen tai vaikkapa niin, että yksi kanava huolehtii puhtaudesta ennen vahvistinta kytkettyjen efektien osalta ja toinen kanava suodattaa vahvistimen efektilenkkiin liitettyjen laitteiden keräämät häiriöt.

Rocktronilta kerrotaan, että Hush-suodin poistaa jopa 65 desibelin verran kohinaa ja häiriöitä signaalista, ja lisäksi suotimella sanotaan olevan suotuisia vaikutuksia kiertoa eliminoivana laitteena. 
 

Lisätiedot: Millbrook Musiikki