Nayteikkuna

Roland Aerophone Pro – elektroninen puhallinsoitin

Roland on julkistanut kehittyneimmän version Aerophone-puhaltimestaan, joka näppäimistöltään vastaa saksofonia.
Valmistajan mukaan uusimman version kehitystyössä on otettu oppia puhallinsoittajilta ympäri maailman, ja ehdotusten perusteella on muokattu niin soittimen ulkomuotoa ja tuntumaa kuin myös soundia ja soitettavuutta.

 

Roland Aerophone Pro tarjoaa soittajan käyttöön yli 300 soundia, jotka ulottuvat valmistajan kuvauksen mukaan ”perinteisistä moderneihin” unohtamatta maailmanmusiikki-instrumentteja. ZEN-Core SuperNATURAL -järjestelmän ansiosta akustisia soittimia jäljittelevien soundien luvataan soivan aidosti ja esikuvan omaisesti, syntikkasoundien kirjo puolestaan kattaa valikoiman moderneista vintageen. 
Roland Aerophone Pro´n kerrotaan olevan myös vähäisen latenssin puolesta helppo soitettava. Samoin OLED-näyttö on helposti luettava, ja ohjainten luvataan tuottavan ergonomisen käyttökokemuksen. 

Roland Aerophone Pro on varustettu Preset-muistilla, jossa on skenejä 305 kappaletta, preset-ääniä 318 ja rumpusettejä 10 kappaletta. Käyttäjämuistissa skenejä on 600 kappaletta, soundeja 512 ja suosikkiskenejä 12 kappaletta.

Skene itsessään koostuu neljästä partista eli osiosta, joista jokaisessa voi soida yhdestä neljään partiaalia. Jokaiselle partiaalille on oma ekvalisointinsa, ja lisäksi vielä yhteinen multiefekti sekä master eq.
Kaikkien neljän partin yhteissoinnin muokkaamiseen on multiefektin lisäksi eq, sekä myöhemmin signaalipolulla sijaitsevat chorus-, delay- ja kaiku-efektit.

Aerophone Pro tarjoaa skeneille ja menulle on omat painikkeensa, suosikeille oman valitsimen samoin kuin transponoinnille. Sointiarsenaaliin kuuluu myös multi-efektejä sekä chorus, delay ja reverb.

Roland Aerophone Pro on varustettu kuulokeliitännällä, stereolähdöllä, MIDI I/O -jakilla, USB C -portilla (audio/midi) sekä verkkolaitteen liitännällä. Myös Bluetooth tarjotaan.
Aerophone Pro´hon  käyvät myös ladattavat nikkelimetallihybridi-paristot.

Soittimen mukana toimitetaan topattu kantopussi sekä erilaisia lisätarvikkeita. Maksullisina lisävarusteina puolestaan on saatavana vara-suukappaleita ja Rolandin omat kuulokkeet.

Oheisissa videoissa demotaan soittimen mahdollisuuksia:

Lisätiedot: Roland Suomi

 

29.12.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy