Nayteikkuna

Roland BC TC-SC – brittipuhdasta soundia Blues Cubeen

Roland on vuosien varrella lisännyt Tube Logic -mallinnukseen perustuville Blues Cube -vahvistimille tarkoitettujen soundikapseleiden valikoimaa. Viimeisin kapselioptio tuo Fender Tweed -perustalle rakentavaan vahvistimeen menneiden vuosikymmenien brittipuhdasta soundia.

 

Roland BC TC-SC eli Blues Cube Sparkle Clean Tone Capsule on suunniteltu yhteistyössä kitaristilegenda Jeff ”Skunk” Baxterin kanssa. Tavoitteen on ollut toisintaa KT66 -pääteputken iso ja paljon puhdasta headroomia tarjoava soundi.
Valmistajan mukaan Sparkle Clean Tone -kapselin sointialue onkin laaja ja dynaaminen, joten erilaisten kitaroiden ja pedaalien soundin pitäisi kuulua selkeänä.

Varsinaisesti Roland BC TC-SC tarjoaa vahvistimeen asennettuna kaksi soundityyppiä.
Blues Cuben Clean-kanvassa soundin todetaan olevan tanakan puhdas.
Crunch-kanavassa vaikutuksen kerrotaan toteutuvan siten, että BC TC-SC luo puhtaan soundin perustalle uuden, kompleksimman soinnin vahvempine harmonisineen. Vaikutuksensa tällä soundikapselilla on myös kaikuun, sillä pre-delay -aika pitenee hieman.

Sparkle Clean Tone -kapselin kanssa yhteensopivia vahvistimia ovat Blues Cube Artist, Blues Cube 2x12, Blues Cube Stage ja Blues Cube Tour.
Jeff ”Skunk” Baxter toteaa kapselin soinnin toimivan hyvin myös steel-kitaran kanssa, kuten oheiselta videolta käy ilmi.

 


Lisätiedot: Roland


 

22.05.2019
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy