Roland Blues Cube – juurisoundin nimeen!

Image

Rolandin uusissa Blues Cube -vahvistimissa jo pintakuosi ja muotoilu kertovat kupletin juonen: nyt tarjotaan perinteistä soundia nykytekniikan konsteilla.

Rolandin aiempi Blues Cube -mallisto 90-luvulta edusti silloisen teknisen kehityksen kärkeä. Nyt työtä on puskettu 20 vuotta lisää ja sen tuloksena uudet Blues Cube Artist- ja Blues Cube Stage -kombot vetävät valmistajan mukaan vertoja parhaimmille putkivahvistimille niin soundin kuin soittotuntumankin osalta.

 

Image


Tekniikan nimi on nyt Tube Logic ja sitä kehitettäessä on kuulemma luodattu putkivahvistimen jokainen ominaispiirre läpikotaisin aina tulojakista kaiuttimeen saakka. Niinpä etuasteen luvataan reagoivan soittotatsin dynamiikkaan aidon putkikytkennän tavoin, ja se toinenkin yleisesti tavoiteltu asia –  putkivahvistimen pääteasteen käyttäytyminen niin särön kuin kompressionkin suhteen – on Rolandin mukaan saatu samaan pakettiin.

 

Image

Blues Cube tarjoaa erikseen sekä puhtaalle soinnille että reunasärölle luontuvat kanavat ja kummassakin on omat Boost- ja Tone-kytkimensä soinnin perusluonteen muovaamiseen. Kolmialueinen ekvalisaattori on kanavien yhteinen. Puhtaan kanavan volumea annostellaan yhdellä hanikalla, särökanavalla on erikseen gain- ja volume-säätimet. Erikoisominaisuus on molempien kanavien käyttö samanaikaisesti, jolloin luvassa on monikerroksinen ja ilmaisuvoimainen kahden soundin yhdistelmä.

Master-tasolla varustukseen kuuluvat kaiun ohessa sekä tavanomainen volume että hieman poikkeuksellisempi skaalauskytkin, jolla nimellistehoksi voi valita tilanteen mukaan pienimmillään puoli wattia. Muut vaihtoehdot ovat 15 W, 45 W ja täydet 60 W (Blues Cube Stage) tai 80 wattia (Blues Cube Artist).
Artist-kombo on varustettu myös tremololla ja efektilenkillä.

 

Image

Kaiuttimena kummassakin mallissa on 12-tuumainen Roland Blues Cube -sarjaa varten suunniteltu erikoismalli. Takaa avoin kotelo on poppelivaneria, joka on vintage-vahvistinten perinteiseen tapaan akustisesti eloisa ja sopivan keveä materiaali.

Lisätiedot: Roland Suomi