Roland Bridge Cast – pro-ääntä pelaajille

Image

Tietokonepeleistä on ajanvietteenä sekä E-urheiluna tullut jo niin merkittävä harrastus ja elannon lähde niin suurelle joukolle, että musiikkiin orientoituneiden audiolaitevalmistajienkin on perusteltua ottaa siihen osaa suunnittelemalla kokonaan sille toiminnalle pyhitettyjä laitteita.


Roland Bridge Cast on ulkoinen äänikortti, efektilaite sekä mikseri, jolla pelaaja voi rakentaa itselleen pelaamista tukevan äänimiksauksen ja samaan aikaan koostaa toisen miksauksen eetteriin lähetettäväksi.
Näin pelaajien keskinäinen kommunikointi ei häiritse pelin seuraamista, eivätkä joukkuetovereiden kanssa punotut juonet vuoda ulkopuolisten korviin. Heille puolestaan voi Bridge Castilla miksata taustamusiikin sekä peliäänet omine tehosteineen.

Image

Kaikki äänenkäsittely tapahtuu Bridge Castin omalla DSP-prosessorilla, joten äänimaiseman tuottaminen ei rasita tietokoneen prosessoria.
Pelaajan oma mikrofoni voidaan kytkeä Valmistajan luonnehdinnan mukaan"broadcast-tason" XLR-liitäntään ja äänen muokkaukseen on omat säätönsä niin sekä vireen kuin formanttienkin muunteluun. Peliäänille puolestaan on valmiita ekvalisointeja.

Syvällisempään parametrien säätelyyn pääsee käsiksi Bridge Cast -applikaatiolla, johon voi myös tallentaa asetuskokonaisuuksia eri pelejä tai käyttötilanteita varten.

Jatkossa Bridge Cast nivoutuu osaksi suurempaa toiminnallista systeemiä, kun Roland avaa palvelimen, josta voi applikaatiolla ladata taustamusiikkia sekä äänitehosteita vapaasti Bridge Castissa käytettäviksi.


Image

USB-C-liitäntä tietokoneelle sekä jatkoliitäntä viiden voltin virtasyötöllä hoitavat tietoliikenteen mobiililaitteen tai tietokoneen kanssa.
Analoginen stereolähtö ja aux -tulo on kumpainenkin toteutettu 3,5 mm:n pikkujakilla (aux tulo on tyypiltään TRRS), samoin kuin kuulokeliitäntä.
Mikrofonille tarkoitettu XLR sisältää mahdollisuuden 48 voltin phantom-syöttöön, joten se soveltuu myös kondensaattorimikroneille. 

Bridge Cast tukee 44,1, 48 sekä 96 kHz:n näytetaajuuksia. Laitteessa on 24-bittiset A/D- ja D/A-muuntimet.

Lisätiedot: Roland Suomi