Nayteikkuna

Roland FA-06 ja FA-08 – työasemat vuosimallia 2014

Roland lanseerasi alkuvuoden messuilla kaksi uutta FA-sarjan työasemaa. Pienemmässä on 61 koskettimen mittainen, dynamiikan tunnistava, syntikkatyyppinen koskettimisto, kun taas suurempaan on tuotu Rolandin hienostuneimmista pianomalleista tuttu, 88-koskettimen painotettu koskettimisto.

Soittolaudan mittaa lukuunottamatta kaikki muut ominaisuudet ovat yhteneväisiä mallien kesken.   

Työasemasyntikat FA-06 ja FA-08 sisältävät mm. oman 16-raitaisen sekvensserin, jolla voi luonnostella ideoita tai jalostaa ne valmiiseen lopulliseen muotoon asti. Valmiin stereomiksauksen voi tallentaa SDHC-kortille, tai siirtää tietokoneelle. Myös yksittäisten raitojen siirto .wav-tiedostoina käy päinsä.
Kumpikin soitin nivoutuukin USB-liitännän kautta saumattomasti tietokoneessa käytettävän musiikkiohjelmiston ohjaimeksi, ja FA-kaksikko palvelee tarvittaessa myös tietokoneen ääniliityntänä.

FA-parivaljakon oman samplerin juuret ovat SP-404SX-mallissa ja toiminnot on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöisiksi. Äänilähteille on tuloliitännät kummankin soittimen takalevyssä ja kyseeseen tulevat niin sähkökitara kuin -bassokin, mikrofoni tai linjatason signaali.
Myös soittimen omat soundit voi ottaa käyttöön samplattuina ja liipaisutoimintaan on tarjolla 16 naputteluvoimakkuuden tunnistavaa kumilaattaa. Samplerin raaka-aineiksi käyvät myös tietokoneelta siirrettävät .wav-, .aiff sekä .mp3-tiedostot.

Äänipuolella FA-06 ja FA-08 tarjoavat kaikki Integra-7:n SuperNatural Synth- ja XV-5080 PCM-soundit, sekä ytimekkään kokoelman Integran keskeisimmistä SuperNatural Acoustic -soundeista. Kaikkiaan soittimen mukana tulee yli 2000 erilaista valmista soittosoundia ja lisää voi hankkia Integra-7:lle laadituista Rolandin soundikirjastoista.

FA-06 ja FA-08 on varustettu tuhdilla paketillisella studioluokan efektejä. Sekvensserin jokaiselle raidalle on oma efektilaitteensa, jonka repertuaariin kuuluu 67 erilaista, yleiskäyttöistä tehostetta tai muokkaustyökalua. Lisäksi mukana on kuusi varta vasten rumpusoundeille suunniteltua dynamiikka + ekvalisaattori -yhdistelmää.
Tämän päälle tulevat vielä TFX- eli Total Effects -tehosteet. Niiden joukossa on dramaattisiksi luonnehdittuja vääntimiä, joilla saa kierrettä koko soppaan kerralla.

Kookkaat värilliset LCD-näytöt ja loogisesti jaotellut toiminnot tekevät valmistajan mukaan FA-kaksikosta yksinkertaisen ja tehokkaan välineen luovalle muusikolle.

 

Lisätiedot: Roland Suomi
 

Lisää tuoteuutisia löydät näiltä nettisivuilta sekä Riffin paperilehdestä.

Laaja Prolight & Sound ja Musikmesse-raportti julkaistaan Riffin painetussa numerossa 2/2014, joka ilmestyy huhtikuun 16. päivä.

Varmista omasi tilaamalla lehti kotiin tästä.

11.04.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy