Roland SH-2 plug out – seuraava monofoninen soitin

Image

Aira-tuoteperheeseen (käsitelty Riffissä 3/2014) kuuluva System-1 on erikoinen syntikka. Se muuntuu soittimesta toiseksi sen muknaa, mikä ns. plug-out-soitin siihen asennetaan. Aiemmin tarjolla olleen SH-101:n (käsitelty Riffissä 4/2014) rinnalle on nyt julkistettu seuraavaa mallinnukseen perustuva plug-out-soitin: SH-2. 

Analoginen SH-2-monosyntikka lanseerattiin 1979 suurinpiirtein samoihin aikoihin kuin Rolandin ensimmäinen polyfoninen malli, Jupiter 4. Näennäisen yksinkertaisesta SH-2:sta tuli kuitenkin kestosuosikki, jonka bassosoundeille löytyi kysyntää. 
SH-2 plug outissa käytetään Rolandin kehittämää Analog Circuit Behavior -mallinnusta ja valmistajan mukaan kahden oskillaattorin sekä erillisen sub oskillaattorin mallinnetut vastineet antavat alkujuuren vahvoille ja ilmeikkäille basso- ja soolosoundeille.

Rolandilta kerrotaan, että SH-2 plug out tarjoaa kaikki ne toiminnalliset ominaisuudet, jotka alkuperäinen soitinkin, mutta lisäksi muutaman nykytekniikna suoman lisäherkun, kuten VCO:n laajemman äänialan, kaksi verhokäyrää, kaiu’un, delayn ja crusher-efektin. 

System-1:n lisäksi SH-2 plug out toimii Mac- ja pc-koneissa.

Lisätiedot: Roland Suomi