Roland System-1m tekee Airasta modulaarisen

Image

Image

 

 

Roland oli mukana modulaaristen syntetisaattorien markkinoilla jo yli 30 vuotta sitten isoilla System 100m- ja 700-järjestelmillä, mutta keskittyi sittemmin soittimiin, joiden lohkot oli liitetty jo valmiiksi toisiinsa osana kiinteätä arkkitehtuuria. 

Nythän modulaarisuus on jälleen huiman suosittua, minkä merkeissä Rolandkin palaa aiheeseen tuomalla AIRAn valikoimaan yhden räkkimallisen syntetisaattorin sekä neljä efektimoduulia. Lisäksi kerrottiin loppuvuodelle ilmestyviksi suunnitelluista System 500-moduuleista, jotka ovat mainittujen kahden vanhan klassikon inspiroimia, mutta oleellisesti pienempiä.

 

Image

System-1m on AIRAan kytkeytyvä puolimodulaarinen laite – tehty Eurorack-mitoilla, mutta on käytettävissä pöytälaitteenakin – joka toimii itsenäisenä syntikkana ja plug-outina ulkoisella ohjauksella tai osana muiden AIRA-laitteiden järjestelmää. Valikoimasta tuttu säätimien ja liukujen taustavalaisu lisää käyttömukavuutta.

 

Image

Ohjelmoitavat AIRAn efektimoduulit ovat Bitrazer Crusher, Demora Delay, Scooper Scatter ja Torcido Distortion. Ne sopivat muidenkin soittimien kuin koskettimistojen jyrkkään efektointiin. Myös efektimoduulit on mitoitettu Eurorack-normin mukaisesti.

Image
Image

Image
Image

Lisätiedot: Roland Suomi

Avauskuvassa Roland Suomen lähettiläs Timo Ahlqvist Frankfurtin musiikkimessuilla pitämässä isännän osastoa kuosissa.