Roland TD-17 V-Drums opastavat soittamaan

Uuden polven padeilla varustettu TD-17 tarjoaa Rolandin mukaan erinomaisen soitettavuuden, joka valmistajan sanoin vetää vertoja akustisen setin soittotuntumalle sekä kapulan ponnahduksen että lyöntipaikan ja -painotuksen tunnistamisessa.

Soittotekniikkaa ei valmistajan mukaan tarvitsekaan erikseen sopeuttaa akustisen tai sähköisen setin soittoon vaan sama tekniikka palvelee kummallakin alustalla.

Soundit uuteen edulliseen mallistoon on poimittu Rolandin V-rumpujen kalleimmasta versiosta. TD-50-sarjasta tuodun Prismatic Sound Modeling -tekniikan luvataan tuovan autenttista akustisuuden tuntua niin iskujen dynamiikan kuin kapuloiden osumakohdankin vaihteluiden mukaisesti.
Rolandilta kerrotaan, että padien ja mallinnustekniikan yhdistelmä on myös salaman nopea ja reagoi välittömästi soittajan käskyihin.
 
Harjoittelu on huomioitu TD-17-rummustojen suunnittelussa muutoinkin: jammailu taustaraitojen kanssa käy Bluetooth-yhteyden kautta ja lisäksi TD-17KVX-, TD-17KV- sekä TD-17K-L-setit sisältävät erilaisia rumpalin harjoittelua tukevia toimintoja.

 

TD-17KVX ja TD-17KV toimitetaan uudella PDX-12-virvelipadilla, jonka kaksikerroksinen verkkokalvo ja 12-tuuman halkaisija tukevat luonnollisen kapulatekniikan harjoittamista.
Kalvon kireyttä voi säätää ihanteellisen soittotuntuman saavuttamiseksi.

TD-17KVX sisältää myös uuden VH-10 V-Hi-Hat -kontrollerin, jonka voi asentaa tavalliselle symbaaliparille tarkoitettuun telineeseen.
VH-10 tunnistaa yhtäjaksoisen auki/kiinniasennon sekä yläsymbaalin reunaan tai selkään osuvat lyönnit.


Kaikki kolme TD-17-sarjan settiä toimitetaan uuden ja kaikin puolin jämäkäksi kuvaillun KD-10-bassaripadin kera.
KD-10 soveltuu soitettavaksi millä tahansa vakiopedaalilla ja se tulee myös kahden pedaalin käyttöä.

TD-17-moduuliin on ladattu valmiiksi 50 suoraan käyttövalmiiksi sommiteltua rumpusettiä, jotka kattavat laajan skaalan eri musiikkityylejä.
Oman lisänsä tuovat valmennustoiminnot, jotka opastavat soittajaa esimerksi tarkkuusharjoittelussa ja tarjoavat erilaisia lämmittely-harjoitteita, joilla muskelit saa vetreiksi ennen varsinaista harjoittelua.
Oman soittonsa voi myös äänittää TD-17 omalla tallentimella, kun taas Bluetooth-yhteyttä voi käyttää vaikkapa älylaitteelle tallennetun soittolistan mukana jammailussa.

TD-17 sopii käytettäväksi myös Mac/Windows-koneissa toimivan Melodics for V-Drums -applikaation kanssa. Ohjelma sisältää alati laajentuvan valikoiman ilmaisia rumputunteja, jotka kehittävät mm. rytmiikkaa, timea ja lihasmuistia.

Lisätiedot: Roland
 

21.05.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy