Rolandin SY-300 uudistaa kitarasyntikan

Image

Image

 

 

 

Suoraan tavalliseen kitaraan liitettävä SY-300 uudistaa kitarasyntikan.

Rolandin historia kitarasyntetisaattorien kanssa alkoi jo 70-luvun lopulla GR-500:lla, minkä jälkeen he ovat julkistaneet lukuisia tuotepäivityksiä teknologian kehittyessä. Silti viimeisimmätkin uutuudet ovat perustuneet GK-anturin kytkemiseen keskusyksikköön omalla erikoiskaapelillaan. Nyt tämä asia on sitten toisin.

Image

Pedaalimallinen SY-300 ottaa signaalin tavallisista kitaramikeistä ja siihen kytkeydytään normaalilla kitarakaapelilla. Laite on polyfoninen ja ensikokeiluja tehneiden mukaan liki latenssiton.

Yksikkö ei sisällä synteettisesti jäljiteltyjä soitinsoundeja, vaan se toimi syntetisaattorin tavoin kolmella ohjelmoitavalla oskillaattorilla, filttereillä, LFO:lla ja neljällä efektiprosessorilla, joiden läpi kulkenut soundi on todellakin muuntunut suuresti alkuperäisestä kitaran soinnista.

Laite tarjoaa 70 valmiiksi ohjelmoitua soundia ja 99 muistipaikkaa omille tuotoksille, ja näiden valintaa kontrolloidaan kolmella parametrikytkimellä kutakin patchia kohti. Ohjelmoinnin avuksi tulee yhteys tietokoneen graafiseen käyttöliityntään ja Tone Studioon USB:n kautta.
SY-300:a ei ole tehty pelkästään kitaraa varten, vaan saman liitännän kautta voi tietenkin kytkeä muitakin sähköisiä soittimia.

Lisätiedot: Roland Suomi