Ruokangas Valvebucker Mk2 – aktiivinen mikrofoni putkivahvistuksella

Image

Ruokangas on julkistanut MK2 -version vuonna 2019 lanseeratusta Valvebucker-kitaramikrofonimallistaan. Ensimmäisenä putkitoimisena aktiivimikkinä tunnettua tuotetta on päivitetty useallakin eri tavalla.


Mikrofoni on nyt saatavilla sekä 4- ja 5-kielisille Ruokangas-bassoille että 7-kielisille Ruokangas-sähkökitaroille. Myös mikrofonin alkoasua on uudistettu.

Valvebucker toimii tavallisen kitarapedaalin kokoiseen rasiaan rakennetulla virtalähteellä, jossa on neljä liitäntää. Näistä kaksi on varattu soittimille – yksi Valvebucker-kitaralle (tai bassolle) ja toinen tavalliselle sähkösoittimelle. Näin settiin saa liitettyä kaksi eri soitinta, joiden välillä vaihto sujuu virtalähteen jalkakytkimellä.

Image


Lähtöjä on myös kaksi: tavallinen kitaralaitteista tuttu balansoimatonon istrumenttitason signaali efektilaitteisiin tai vahvistimeen yhdistettäväksi, sekä balansoitu DI-lähtö äänipöytää tai audio interfacea varten. Molempia lähtöjä voidaan käyttää myös samanaikaisesti.

Valmistaja kertoo Valvebuckerin taltioivan kitaransoiton nyanssit mahdollisimman puhtaasti ja ilman soundin väritystä. Mikrofonin kontrolleihin kuuluu silti kaksi lisäkytkintä: kolmiasentoinen mode-valitsin mahdollistaa vaihtelun eri soundien (punch, mellow ja full spectrum) välillä ja 6 desibelin boostilla voidaan lisätä äänenvoimakkuuden lisäksi putkien kompressiota ja lämpöä.

Image

 

Ruokangas Valvebucker Mk2 -mikrofonien mukana tulee lattiayksikkö, 3-metrinen XLR-kaapeli sekä virtalähde. Mikrofonit valmistetaan käsityönä Suomessa ja ne ovat saatavilla ainoastaan uutta kitaraa tilatessa 2 000 euron lisähintaan. Niitä ei siis ole mahdollista ostaa jälkiasennuksena tai erikseen. Mikrofoneissa käytetyillä nos-putkilla on elinikäinen takuu.

 

Image

Virtalähteen väritys sovitetaan kunkin kitaran mukaan. 

Videolla Mika Tyyskä esitteleee Valvebucker-kitaraa:

Lisätiedot: Ruokangas Guitars