Sabian BIG & UGLY – rumaa on vaan pinta

Image

Sabian Big & Ugly on kuuden poikkeuksellisen komppisymbaalin sarja, jonka kaikki mallit ovat valmistajan luonnehdinnan mukaan isoja, irtonaisia, dynaamisia ja mukavia soittaa.

”Tiedämme että rumpalit etsivät lakkaamatta uusia soundeja, ja useimmiten kyseessä ovat silloin vanhat soundit uusilla höysteillä. Ja juuri sellainen sopii Sabianille”, kommentoi firman toimitusjohtaja Andy Zildjian.  

Big & Ugly mallistoon kuuluvat seuraavat ride-symbaalit:

AA APOLLO (22-  ja 24-tuumaisina) sai nimensä antiikin musiikin ja runouden jumalalta, ja Sabian luonnehtii symbaalia toteamalla, että se on monipuolinen, monipuolinen ja monipuolinen. Soveltuu kuulemma rajuun pieksäntään siinä missä pikkutarkan keveämmän otteen fiilistelyihinkin.

HH PANDORA (22-  ja 24-tuumaisina) viittaa nimellään kuuluun lippaaseen ja se luokitellaan soinnin tummuuden ja materian painon osalta medium-kategoriaan. Suositellaan ”blue note” -rumpaleille. Tähtäyspiste on HH King- ja HH Nova -symbaaleiden välissä niin sointikorkeuden kuin sävynkin suhteen.

HH KING (22-  ja 24-tuumaisina)  tarjoavat tumman kuivakkaa sointia täsmenteillä: vahva ja sivistynyt. Valmistajan mukaan malliston kompleksisin symbaali, josta irtoaa sointia ihan joka lähtöön.

HH NOVA (22” & 24”) taas on Sabianin luonnehdinnan mukaan ”kuin se panttilainaamon nurkkaan vuosikausia sitten unohtunut kuriositeetti”,  joka soi erittäin matalalla vireellä ja todella kuivalla soundilla.

HHX PHOENIX (22”) on suunnattu nykypolven soittajille, joita innostavat kypsän tummat sointisävyt. Ei kuitenkaan vain jazzin soittajille suunnattu.

Xs20 MONARCH (22”) on medium-thiniksi luokiteltu symbaali, josta lähtee suoraviivainen ja skarpisti fokusoitu soundi. Fiilis on vintageen kallellaan ja tämä pelti myös crashaa sulavasti tarpeen tullen.

Lisätiedot: F-Musiikki