Samson Expedition XP208w – aktiivikaiutin on koko PA

Lisätään aktiivikaiuttimen ja mikserin yhdistelmään langaton mikrofoni, niin koossa onkin kokonainen PA. Pannaan alle pyörät ja takalaitaan ulosvedettävä teleskooppikahva, ja liikuttelukin on helppoa. Käyttövirtakin löytyy sekin omasta akusta – kyllä Samson tuntee reseptin.

Samson Expedition XP208w toimitetaan langattomalla XPD2-mikrofonilla varustettuna. Vastaanotin ei ole kiinteästi mikserissä, vaan asia on hoidettu erillisellä USB-palikalla, jota varten mikserissä on USB-liitäntä. Jos tilanne vaatii, vastaanotinta ei tarvitse asentaa suoraan takalevyyn, sillä paketissa on mukana jatkokaapeli sen liittämiseksi.

Signaali siirretään digitaalisesti 2,4 MHz:n WLAN-alueella ja mikrofonin kantomatkaksi luvataan sata jalkaa eli osapuilleen 30 metriä.
Pakettiin kuuluvan käsimikrofonin vaihtoehdoksi käy Samsonin oma lavalier-mikrofonin ja taskulähettimen yhdistelmä.

 

Samson Expedition XP208w:n nelikanavaisen mikserin ensimmäinen kanava on varustettu XLR-liitännällä ja se soveltuu niin mikrofoni- kuin linjasignaalillekin.
Kakkoskanava on tarkoitettu linja- tai instrumenttisignaalille ja liitäntänä on 6,3 mm:n jakki.
Kolmas kanava on langattomalle tarkoitettu USB-tulo, jonka vieressä on ekstra-liitäntä puhelimen latausta varten.
Esimerkiksi taustamusiikin soittoon soveltuva neljäs kanava on langattoman Bluetooth-yhteyden käyttöä varten.

Päävoimakkuuden lisäksi jokaisessa kanavassa on oma voimakkuudensäätimensä.  
Basso- ja diskanttisäädöt vaikuttavat kaikkiin kanaviin yhteisesti, samoin kuin reverb-säätimen takaa löytyvä kaikuefekti.
Juontojen ja puheiden pitoa varten mikserissä on automaattin ducker-toiminto (voice over), jolla muiden kanavien äänitaso saadaan automaattisesti laskemaan silloin, kun ykköskanavaan liitettyyn mikrofoniin puhutaan.


Expedition XP208w on aktiivinen kaksitieratkaisu, jossa bassokaistalle on kahdeksantuumainen kartioelementti ja diskantille yhden tuuman kalvolla toteutettu tweeter.
Systeemin taajuustoistoksi kerrotaan 60 – 18 000 Hz (-3dB).

D-luokan vahvistinten nimellinen antoteho on hetkellisesti 200 wattia, ja toiminta-aikaa omalla akulla operoitaessa luvataan 20 tuntia.
Akun antama jännite on 12 volttia ja varauksen määrä kahdeksan ampeerituntia. Akun laataamiseen kuluu tyypillisesti 4–6 tuntia.

Expedition XP208w painaa noin 11 kiloa ja on siten myös helposti nostettavissa kaiutintelineelle, jota varten kotelon pohjassa on kolo.
Kaiutinkotelo on polypropyleeniä ja elementtejä suojaava etuverkko terästä.

Linjalähtö mahdollistaa useampien yksiköiden ketjuttamisen.

Pakettiin kuuluu kaiuttimen kylkeen kiinnitettävä mikrofonin pidike. 

Lisätiedot: EM Nordic

22.03.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy