Nayteikkuna

Samson RL 112A & 115A – monitoimisia aktiivikaappeja

Kevyillä mutta tehokkailla D-luokan vahvistimilla varustetut Samson RL -kaiuttimet soveltuvat niin saliäänen tarpeisiin kuin monitorikäyttöönkin.


Samson käyttää samaa vahvistinkokoonpanoa molemmissa RL-malleissaan. Hetkelliseksi piikkitehoksi ilmoitetaan 800 wattia (700 wattia bassokaistalla ja 100 wattia ylätaajuuksille), ja RMS-tehoksi kerrotaan puolet tästä eli 400 wattia (350 W alemmalla kaistalla ja 50 ylemmällä).
Jakotaajuus on 2,5 kHz ja suotimen jyrkkyys 12 desibeliä oktaavia kohden.


RL 112A:n bassokaiutin on 12-tuumainen ja RL115A:ssa on mallitunnuksen mukaisesti 15-tuumainen kartio. Puhekelan mitta on molemmissa kaksi tuumaa.
Neodyymimagneetilla toteutettu tuuman diskanttielementti löytyy molemmista kaapeista, ja torvien avautumiskeilaksi kerrotaan 90 astetta vaakasuuntaan ja 60 astetta pystysuuntaan.

Toistoalueeksi RL122A:lle Samson ilmoittaa 58 Hz - 20 kHz, ja RL 115A:lle 50 Hz – 20 kHz.
RL112A:n maksimiäänenpaineeksi luvataan 120 db (SPL), kun vastaava lukema RL115A:lle on 122 dB.

 

 

Liitäntäpuoli on sekin yhtäläinen: tulokanavia on kaksi ja kumpaisessakin on oma voimakkuudensäätimensä.
Ykköskanavan balansoidun tulon sähköinen sovitus valitaan kytkimellä joko linja- tai mikrofonisignaalille passaavaksi. Liittimenä on XLR-kombo, johon sopii fyysisesti suoraan niin XLR- kuin plugi-johtokin.
Kakkoskanavan USB-liitäntään voidaan kytkeä erillisenä tuotteena myytävä Samsonin oma XPD-sarjan langaton mikrofoni.

Sointivärin muokkaukseen on tarjolla painokytkimellä aktivoitava Contour-ekvalisointi, joka korostaa 100 hertsin sekä 12 kilohertsin aluetta. Samson itse kuvailee Contour-muokkauksen vaikutusta suosituksi DJ- ja musiikin kuuntelu -ekvalisoinniksi.

Balansoitu XLR-lähtö puolestaan on tarkoitettu kaiuttimen ketjutusta varten.


Samson on varustanut RL-sarjan kaiuttimet neliportaisella suojausautomatiikalla, joka tarkkailee sekä signaalitasoja että vahvistimien lämpötilaa.
Signaalitasoa ja limitterin toimintaa ilmaistaan yhteisellä ledillä.

 

 

Iskuja hyvin sietävästä polypropeeni-muovista valmistettujen koteloiden pohjassa on kolo kaiutintelineelle ja kopan muotoilu mallaa suoraan kulmamonitoriksi kyljelleen käännettynä, kiitos kylkien viisteen.
Kaiutinelementtien suojana on metalliverkko.

Kummassakin kaiutinmallissa on kolme tukevaa kantokahvaa, joista siirtelyn pitäisi valmistajan luonnehdinnan mukaan käydä päinsä kätevästi.
Painoa RL-kaiuttimilla on kohtuullisesti, 12-tuumaisella bassokaiuttimella toteutetun RL112A:n painoksi ilmoitetaan 13,8 kg, kun taas 15-tuumaisella kartiolla ladattu RL115A painaa 15,1 kg.

Lisätiedot: EM Nordic 

09.09.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy