Samsonin aktiivinen PA-mallisto laajeni Auro X12D-, X15D- ja D1500 -malleilla

Image

Auro X12D ja Auro X15D ovat aktiivisia täyden audiokaistan kaksitiekaiuttimia, joiden ratkaisevin keskinäinen ero on kartioelementin koko. Bassotoiston tueksi kummankin kanssa voidaan käyttää aktiivista D1500-sub-bass-kaiutinta.

Auro X12D ja Auro X15D on varustettu D-luokan vahvistimilla ja niissä käytetään Samsonin omaa DSP-prosessointia, jonka nimike on R.A.M.P.
Lyhenteen kaksi ensimmäistä kirjainta juontuvat sanoista Reactive Alignment -prosessista, joka tarkkailee jatkuvasti signaalia ja pyrkii varmistamaan mahdollisimman lineaarisen ja puhtaan toiston. Jälkimmäiset kaksi kirjainta taas viittaavat Maximum Protection -sanapariin, jolla tarkoitetaan mm. lämpösensoreihin perustuvaa kaiutinelementtien ja muiden komponenttien suojausta.
RMS-vahvistintehoksi ilmoitetaan kahdeksan ohmin kuormalla 400 wattia bassokaistalle ja 100 wattia diskantille, mutta hetkellisesti vahvistimet pystyvät tuottamaan 800 + 200 watin tehon.

Auro X12D:n alakaista toistetaan 12-tuumaisella kartioelementillä, jonka toistoalueen alarajaksi ilmoitetaan 58 Hz, kun taas Auro X15D:n 15-tuumainen kartio ulottuu aina 55 Hz:n taajuuteen asti.
Molemmissa malleissa on diskanttitoistoa varten 1,34-tuumaisella titaanikalvolla varustettu painekammioelementti, ja toistoalueen ylärajaksi ilmoitetaan 20 kHz (-3 dB).

Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kummankin kaiuttimen kotelo on polypropyleeni-muovia ja muoto mahdollistaa käytön myös lattialle asetettuna kulmamonitorina. Kotelon päädyssä on kolo kaiutintelineelle ja vastakkaisessä päädyssä M10-kierre ripustusta varten. Kyljissä taas on kaksi tukevaa kantokahvaa.

 

 

Image


Auro X12D:n ja Auro X15D:n takalevyssä on liitännät kahdelle mikrofoni/linjatulolle omin voimakkuudensäätimin. Bassoleikkurille on kaksi valinnaista rajatajuutta ja soundin luonnetta voi lisäksi passata käyttötilanteeseen esiekvalisoinnilla, jolle on kolme eri varianttia. Lähtöliitännän osalta voidaan valita eteenpäin vietäväksi joko vain toinen tulokanavista tai sitten molemmat.

 

Image

Aktiivinen Auro D1500 -subwoofer on suunniteltu edellisten kanssa käytettäväksi ja sen toistokaistaksi ilmoitetaan 45 – 200 Hz (+/- 3 dB) ja maksimiäänenpaineeksi 126 dB (SPL 1 m).
D-luokan vahvistimen nimellisteho on 700 wattia jatkuvana ja 1 000 wattia hetkellisesti.
Elementti on kooltaan 15-tuumainen ja 18-millin vanerista valmistetun komeron paino alle 25 kiloa

Image

 

Auro D1500:n takalevystä löytyvät äänitason säädin, DSP:n esiekvalisointien valintakytkin, napaisuuden kääntö (Phase Switch), ja alipäästösuotimen rajataajuuden säätö.

Lisätiedot: EM Nordic