Nayteikkuna

Sennheiser 300 PRO – huippukuulokkeita ammattilaisille

Syksyn IBC-messuilla esiteltyyn 300 PRO -sarjaan kuuluu kuusi eri käyttötilanteisiin suunniteltua versiota. Uutuussarja sijoittuu Sennheiserin katalookissa kategoriansa huipulle.


Sennheiserilta kerrotaan, että 300 PRO -kuulokkeiden soinnissa on pyritty toisintamaan HD 250 Linear -mallin toistovaste niin täydellisenä kuin mahdollista.
Uudet kuuloke-elementit ovat erittäin herkkiä, mutta samalla niiden resonanssit on kuitenkin saatu tehokkaasti kontrolliin, minkä ansiosta valmistaja lupaa lineaarisen, neutraalin ja puhtaan toiston kaikilla kuunteluvoimakkuuksilla.
300 PRO -sarjan kuulokkeet ovat rakenteeltaan suljettua tyyppiä ja niiden kuppiosan kerrotaan vaimentavan tehokkaasti ympäröivää melua.


Mallit HD 300 PRO sekä HD 300 PROtect on tarkoitettu pelkkään kuunteluun niin studio- kuin keikkatöissäkin.
Kaksikon keskinäisenä erona on PROtect-versiossa erikseen päälle kytkettävä suojapiiri, joka huolehtii kuunteluvoimakkuuden tasosta. Sennheiserin mukaan kyseessä ei ole suoraviivainen limitteri vaan toiminto skaalaa kuunteluvoimakkuutta aktiivisesti niin, että kuunneltavan signaalin dynamiikka säilyy luontevana eikä asetettua maksimitasoa ylitetä.
HD 300 PROn taajuuskaistaksi ilmoitetaan 60 Hz – 25 kHz, ja maksimiäänenpaineeksi 123 dB SPL (@1 kHz). Nimellisimpedanssi on 64 ohmia.


Mikrofonipuomilla varustetut HMD 300 PRO ja yhdellä kuulokkeella toteutettu HMD 301 PRO on suunniteltu esimerkiksi kamera- ja valohenkilöstölle tilanteisiin, joissa tarvitaan myös kommunikaatiolinjaa.
Puheen selkeyden takaamiseksi mikrofoni on näissä malleissa varustettu myös aktiivisella ympäristömelun vaimennuksella.
HMD 300 PROn taajuuskaistaksi ilmoitetaan 60 Hz – 25 kHz, ja maksimiäänenpaineeksi 123 dB SPL (@1 kHz, aktiivinen suojaus ei käytössä). Nimellisimpedanssi on 64 ohmia.

Sennheiserin mukaan työkäyttöön suunnitelluissa HD 300 PRO -kuulokkeissa on huomioitu myös pitkien käyttöaikojen vaatimukset. Kuulokkeiden pehmusteet mukautuvat kuulijan pään muotoon pehmeästi, mutta ympäröivät korvan samalla riittävän tiiviisti, jotta ulkoisen hälyn vaimennus toteutuu kunnolla.
Sangan pehmusteet ovat myös uutta mallia ja kuulokkeet saa taiteltua kuljetuksen ajaksi suppuun.

Mallisto lyhyesti:
• HD 300 PRO, perusmalli vaativaan käyttöön
• HD 300 PROtect – kuten HD 300 PRO mutta kytkettävällä (on/off) ActiveGard™ -suojauksella
• HMD 300 PRO, taustamelun vaimennuksella ja superhertta-mikrofonilla varustettu  perusmalli, jossa on kytkettävä (on/off) ActiveGard™ -suojaus, kaapeli valitaan erikseen käyttöympäristön mukaan
• HMD 300-XQ-2 – kuten HMD 300 PRO, mutta irrotettavalla XLR/plugi-johdolla
• HMD 301 PRO – kuten HMD 300 PRO, mutta yhdellä kuulokekupilla


Lisätiedot: Sennheiser Suomi


 

19.11.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy