Sennheiser AVX – langaton mikrofoni lennättää äänen videokameralle

Image

Image

 


 

Musikmessen puolelle tänä vuonna asettautunut Sennheiser soveltaa langattoman tekniikan osaamistaan uusille alueille digitaalisella AVX-järjestelmällä, joka tarjoaa näppärän ja verraten edullisen ratkaisun videokuvauksen äänitykseen.

 

Image

Lupavapaalla 1,9 GHz:n alueella liikennöivän AVX:n vastaanotin kiinnitetään suoraan kameran XLR-liitäntään ja se käynnistyy automaattisesti, kun kameran virta kytketään päälle. Asemoinnin helpottamiseksi vastaanottimen liitinosa kiertyy vapaasti ja vastaanottimen voi asentaa eri asentoihin. Pakettiin kuuluu lyhyt sovitejohto niitä kameroita varten, joissa ei ole XLR-liitintä.

Toiminta on muutoinkin pitkälti automatisoitu – vastaanotin etsii vapaan taajuuden ja muodostaa lähettimen kanssa parin omatoimisesti. Järjestelmä osaa myös siirtyä äänettömästi uudelle taajuudelle, mikäli alkuperäisellä kanavalla ilmenee häiriöitä. Lisäksi systeemi tarkkailee audiosignaalin tasoja herkeämättä ja korjaa tilannetta tarvittaessa joko vaimentamalla tai lisäämällä vahvistusta.

Valmistaja ilmoittaa järjestelmän toistokaistaksi 20 – 20 000 Hz, ja dynamiikka-alueeksi <120 dB. Digitaalikoodin näytetaajuus on 48 kHz ja bittisyvyys 24.    

AVX-vastaanotin ja lähetin toimivat litium-ioni-akuilla, jotka ladataan USB-liitännän kautta. Lähetin myös vahtii akun varaustilaa ja ilmaisee jäljellä olevan käyttöajan. Sennheiser lupaa lähettimelle yhtäjaksoista käyttöaikaa enimmillään 15 tuntia per latauskerta.

AVX-järjestelmää myydään kolmena erilaisena pakettina. Vastaanotin on aina sama, mutta lähettimiä on tarjolla useampia. Evolution-sarjan kapselilla ladattu käsilähetin on tarkoitettu haastattelukäyttöön, kun taas ME 2 -pikkumikrofoni ja vyölähetin soveltuvat ajankohtaiskatsausta tapahtumapaikalla tekevälle matkareportterille, tai vaikkapa tubettajalle meitsi ite kuvassa -tyyppiseen filmatisointiin.

 

Image

Kolmas vaihtohto on yhdistää vyölähettimeen ammattiluokan MKE 2 -solmiomikrofoni.


Lisätiedot: Sennheiser Suomi