Sennheiser XSW-D muuttaa langallisen langattomaksi

Lupavapaalla 2,4 MHz:n taajuusalueella operoiva XSW-D on kattava valikoima lähettimiä ja vastaanottimia, joilla tavallinen dynaaminen mikrofoni tai sähkökitara/basso voidaan muuttaa langattomasti toimivaksi. Oman lisänsä mallistoon tuovat kamerakäyttöön suunnatut A4V-versiot.


Sennheiser XSW-D on jaettu kahteen kategoriaan: musiikkituotantoon ja esitystilanteisiin suunnatuksi MI-sarjaksi ja kuva- ja sisältötuotannon tarpeet huomioivaksi A4V-mallistoksi.

MI-sarjassa on kaksi vaihtoehtoa solistikäyttöön.


Näistä ensimmäinen on kuvassa näkyvä, Sennheiserin omalla dynaamisella XS 1 -kardioidimikrofonilla varustettu iso paketti (XSW-D Vocal Set). 
Jälkimmäinen puolestaan jo jonkin olemassa olevan mikrofonin käyttöön tarkoitettu suppeampi setti (XSW-D XLR Base Set), joka koostuu mikrofoniin liitettävästä lähettimestä, vastaanottimesta sekä lataukseen tarvittavasta USB-kaapelista (USB-A/USB-C).

Molemmissa versioissa lähettimen analogiliitin on XLR-naaras, ja vastaanottimen XLR-uros.
 
MI-sarjassa on huomioitu myös erilaiset presentaatio-, juonto- ja haastattelutilanteet, joissa käsimikrofonin käyttö olisi hankalaa.
Sennheiser ME 2-II -lavalier-mikrofonilla varustettu setti (XSW-D Lavalier Set) sisältää kaiken tarvittavan toimintaa varten, riisutumpi peruspaketti (XSW-D Presentation Base Set) puolestaan on vaihtoehtona niille, jotka haluavat käyttää jotakin jo aiemmin hankittua mikrofonia.
Mikrofonia lukuunottamatta setit ovat muuten identtiset ja ne sisältävät lähettimen sekä vyöklipsin sen kiinnittämiseen, vastaanottimen, ynnä USB-johdon latausta varten.

 

Instrumenttikäyttöön on MI-sarjassa omat systeeminsä, joista kitaran ja vahvistimen langattomaan yhdistämiseen tarkoitettu XSV-D Instrument Base Set (kuvassa) on jo saatavilla.

Kesän koittaessa on kauppojen hyllyille luvassa myös kitaran ja pedaalilaudan väliin tarkoitettu XSW-D Pedalboard Set, joka sisältää saman soittimeen liitettävän lähettimen, mutta pedaalilautaan paremmin istuvaksi muotoillun vastaanottimen.
Nämäkin lähettimet ja vastaanottimet ladataan USB-kaapelin välityksellä.
Molemmissa on mukana myös lyhyt välikaapeli ja hihnaklipsi siltä varalta, että soittaja ei halua liittää lähetintä suoraan instrumenttinsa jakkiin, vaan kiinnittää sen mielummin olkahihnaan selkänsä puolelle.
 
MI-sarjan lähettimiä ja vastaanottimia myydään myös erillisinä tuotteina, mikä antaa joustavuutta erilaisten vaihtoehtoisten kokoonpanojen valmiudessa pitämiseen.


A4V-mallisto koostuu AV-tuotantoon suunnatuista tuotteista.


Sennheiser ME 2-II -lavalier-mikrofonilla varustettu setti (XSW-D Lavalier Set) sisältää kaiken tarvittavan kameraan kiinnitettävää ja siihen liitettävää vastaanotinta myöten, kun taas haastattelukäyttön speksattu versio (A4V: XSW-D Portable Interview Set) muuntaa jonkin vapaasti valittavan, haastattelukäyttöön soveltuvan dynaamisen käsimikrofonin langattomaksi kameratyöskentelyä varten.

Kahdella lähettimellä varustettu XSW-D ENG -setti on eräänlainen yhdistelmä edellisistä, sillä se sisältää Sennheiser ME 2-II -lavalier-mikrofonin yhtä lähetintä varten, mutta jättää käyttäjälle valinnanvapauden dynaamisen käsimikrofonin valinnan osalta.

Mikäli halutaan pysytellä kokonaan jo aiemmin hankituissa mikrofoneissa, tai erikseen valittavissa malleissa, voi kameran pariksi valita lähettimen ja vastaanottimen muodostaman perussetin (A4V: XSW-D Portable Base Set).

Myös A4V-järjestelmän komponentteja myydään erillisinä tuotteina.

XSW-D-sarjan lähetinten lähetystehoksi ilmoitetaan 10 mW ja signaali lähetetään lupavapaalla 2,4 MHz:n kaistalla (2,000 – 2,483.5 MHz).
Signaalin siirrossa käytetään aptX® Live-koodausta ja syntyvän latenssin luvataan pysyvän alle neljän millisekunnin.
Välitettävän audion taajuuskaistaksi ilmoitetaan mikrofonimalleilla 80 – 18 000 Hz ja instrumenttiversioilla 10 – 18 000 Hz.

Signaalin kohinaetäisyydeksi kerrotaan vähintään 106 dB.

Lähettimet ja vastaanottimet toimivat omilla sisäisillä litiumioni-akuillaan (nimellisjännite 3,7 V, kapasiteetti 850 mAh), ja valmistaja lupaa käyttöajaksi enimmillään viisi tuntia. Tyhjenneen akun lataaminen kestää tyypillisesti kolme tuntia (5 V, USB-laturi).

Lisätiedot: Sennheiser Suomi

 

 

20.03.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy