Shure KSM11 – huippukapseli langattomiin

Herttakuvioinen KSM11on Shuren mukaan kehitetty erityisesti nykyajan digitaalisia, erittäin lineaarisia langattomia järjestelmiä varten.

Langattomien digitaalisuus sekä korvamonitoroinnin yleistyessä vähentynyt mekkala esiintymislavoilla antavat yhä pienemmille yksityiskohdille mahdollisuuden nousta esiin myös PA-äänentoistossa.
Tämän kehityksen hedelmistä nauttimista Shure tukee nyt kokonaan uudella KSM11-kondensaattorikapselilla, jonka transienttitoistoa luonnehditaan poikkeuksellisen tarkaksi ja dynamiikka-aluetta laajaksi.

Kapselin ääntä aistiva, kullattu kalvo on halkaisijaltaan 3/4 tuumaa, ja Shure kertoo komponenttien muutoinkin olevan valioluokkaa.

Suuntakuvion todetaan toteutuvan tasaisesti kaikilla taajuuksilla ja kapselin kyky vaimentaa taustasuunnista saapuvaa ääntä on valmistajan mukaan likipitäen täydellinen. Tämä pohjautuu kapselin omaan rakenteeseen, mutta osansa antaa myös kapselin tärinävaimennettu kiinnitys mikrofonin runkoon. Jälkimmäisen ansiosta käsittelyäänten vaimennuksen kerrotaan olevan erittäin tehokas.

Kapselia ympäröivälle teräsverkolle luvataan keikkakestävyyttä ja sen kolmikerrosrakenne suodattaa hankalien konsonanttien tuottamat sivuäänet tehokkaasti.

Kapselin toistoalueeksi ilmoitetaan 50 Hz – 20 kHz, kohinaetäisyydeksi 71,5 desibeliä. Toimiakseen se vaatii viiden voltin polarisointijännitteen, jonka Shuren käsilähetin sille omasta akustaan toimittaa. Täydellä polarisointijännitteellä kapselin dynamiikka-alue on 128,5 dB.

Lisätiedot: Intersonic

20.04.2022
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy