Shure Motiv – laatuääntä mobiililaitteisiin

Image

Neljä erilaista, suoraan mobiililaitteisin kytkettävää mikrofonia sekä yksi yleisenä audioliityntänä palveleva interface-malli ovat Shuren lähtöpanos uuden laitekannan hyödyntämiseen. Tuoteperheen täydentää Shuren oma Motiv-aplikaatio.

Image


Kuvassa vasemmalta oikealle MV51, MVi, MV5 sekä etualalla MV88.

Tuoreen nelikon kaikki mallit ovat toimintaperiaatteeltaan kondensaattorimikrofoneja.

Stereomalli MV88 on nimetty leikkisästi dokumentaristiksi, millä valmistaja viittaa sen moninaisiin käyttötarkoituksiin keikan tai harjoitusten taltioinnista haastatteluihin ja varsinaiseen musiikkituotantoon asti. MV88 sopi suoraan iPhoneen, iPadiin tai iPodiin lightning-liitäntään ja sen suuntakuvion leveyttä voidaan säätää Shuren omalla Motiv-aplikaatiolla.

Aplikaatiolla mobiililaite kykenee tallentamaan audiota 24-bittisenä ja 48 kHz:n näytetaajuudella, ja se tarjoaa tallennuksen ohessa myös ekvalisoinnin sekä dynamiikan hallinnan.

Haastattelukäyttöön suunniteltu pallokuvioinen MVL-lavalier puolestaan sopii sekä i-laitteisiin että Android-vehkeisiin, ja on suunniteltu varsinkin älypuhelimella tallennettavien haastatteluiden työkaluksi. Mikrofoni liitetään suoraan puhelimen kuulokejakkiin.

Image

MV5 sekä laajakalvoinen MV51 pelaavat sitten myös sekä Mac- että pc-tietokoneiden kanssa. Motiv-aplikaatio tarjoaa ensinmainitulle myös kolme esiohjelmoitua ekvalisointia, joilla mm. podcastin pitäisi sujua luonnikkaasti. Valmistajan mukaan mikrofoni on kuitenkin kotonaan myös esimerkiksi instrumentti- ja lauluraitojen tallennuksessa.

Image


MV5:n suuntaus sujuu mikrofonin omalla sankamekanismilla. Videon MV5:n käytöstä musiikkiäänityksiin voi katsoa tästä linkistä

 

Image

Laajakalvoinen MV51 tuo käyttäjän hyppysten ulottuville kuulokeliitännän voimakkuudensäätöineen, gain-säädön sekä mute-komennon. Mikrofonin takalaitaan on saranoitu lyhyt seisontatuki, jonka varassa sen voi kallistaa työpöydällä taaksepäin. Ellei sitten halua ruuvata mikrofonia kiinni tavalliseen statiiviin.
Videon MV5:n käytöstä musiikkiäänityksiin voi katsoa tästä linkistä.  

Joukkoon mukaan liitetty MVi on yleis-interface tietokone- ja mobiilikäyttöön. MV51:n tavoin se tarjoaa kuulokevoimakkuuden säädön sekä aplikaation ohjaustoimintoja.
Audiotulo on toteutettu XLR:n ja jakin yhdistelmällä, johon voi kytkeä oman suosikkimikrofoninsa tai instrumentin. Laitteen oma etuvahvistin on kytkennältään A-tyypin mukainen ja valmistajan mukaan ammattivaatimukset täyttävää tasoa.

Image

Motiv-aplikaatio soveltuu käyttöön kaikkien edellä esiteltyjen kanssa ja se tarjoaa tallennustoimien lisäksi myös mallikohtaisia säätöjä ja asetuksia, sekä eri käyttötilanteisiin tarkoitettuja automatisoituja toimintoja.


Lisätiedot: Noretron Audio