Solid State Logic UC1 – kokoaan suurempi SSL-kontrolleri

Solid Staten Logic UC1 on kanavalohkojen ja bus-kompressorien hallintaan tarkoitettu plug-in-kontrolleri. Se seuraa valmistajan maineikkaan UF8:n jalanjäljissä, mutta hivenen riisutumpana versiona.

 

Metallikuorinen, vain 2,1 kg painava kontrolleri omaa kätevän sisäänrakennetun näytön ja selkeät led-mittarit. Potikka-per-toiminto -asettelu mahdollistaa laitteen nopean ja intuitiivisen käytön.

Sekä Macilla että pc:llä toimivan SSL 360° Plug-in Mixer -applikaation kautta käyttäjä voi luoda oman, UC1:llä hallittavan SSL-konsolin. Sen avulla kanavalohkoja ja bus-kompressoreja voidaankin käyttää näppärästi yhdeltä ja samalta ruudulta.

Bus Compressor 2:een on lisätty useampiakin käyttäjien toiveita, mukaan lukien kattavammat Ratio-, Attack- ja Release-asetukset. Toimintaa visualisoi havainnollinen neulamittari.

Channel Strip 2 on puolestaan täysiverinen kanavalohko, joka perustuu XL 9000 K SuperAnalogue -konsolin sävynsäätöjen ja dynaamikkaprosessoreiden digitaalisiin mallinnoksiin. Eq-, filtteri-, kompressori- ja gate/expander -kontrollit omaavat samat konfiguraatiot ja antavat samankaltaista visuaalista palautetta kuin järeämmän luokan SSL-konsolitkin.

UC1 mahdollistaa kolmen DAWin yhtäaikaisen ohjauksen (tällä hetkellä tuki löytyy Pro Toolsille, Logic Prolle, Cubaselle/Nuendolle, Ableton Livelle, Studio Onelle ja Reaperille).
Lisäksi Solid State Logic UC1:n mukana tulee täydet lisenssit SSL Native Channel Strip 2 ja Bus Compressor 2 -plugareihin. Käyttö vaatii SSL-käyttäjätilin ja iLok-tilin.

Valmistajan esittelyvideo: 

Lisätiedot: Nordic Audio Distribution/Suomi

25.11.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy