Soundcraft Si Impact – miksaa mitä vain

Image

Soundcraftin Si-sarjan uusin malli on Impact-digimikseri, joka tarjoaa 32 mikrofoniliitynnöin varustettua monokanavaa ja neljä stereokanavaa, sekä mm. 32 kanavaa kumpaankin suuntaan liikennöivän USB-liitynnän. Saliääni, monitorointi tai äänitys – pitäisi kyllä onnistua…


Miksaajalle Si Impact antaa monipuoliset työkalut. Jokaisessa kanavassa on phantom-syötön ja napaisuuden (vaiheistuksen) kääntökytkimen kaltaisten perustoimintojen lisäksi myös esimerkiksi kanavakohtaisen viiveen asetus sekä bassoleikkuri säädettävällä rajataajuudella.  
Kahdeksassa kanavassa on mikrofoni- ja linjatasoisen kytkennän vaihtoehtona myös mahdollisuus suoraan instrumenttikäyttöön.

Image

Varsinaiseen äänenmuokkaukseen kanavissa on nelialueinen ”British EQ” -nimikkeellä kuvailtu täysparametrinen taajuuskorjain, sekä monipuolisesti säädettävät kohinaportti (gate) ja kompressori.
Dynamiikkatyökalut on toimittanut Soundcraftin emoyhtiön omistama DBX.

Efektiosastosta taas vastaa samaan konserniin kuuluva Lexicon, jonka neljälle itsenäiselle prosessorille on omat syöttönsä miksauskanavista.
Jos niiden lisäksi tarvitaan vielä ulkolaitakalustoa, voi kytkennän hoitaa kanavien inserttipisteillä, joille voi yksittäin valita haaroituksen joko liukusäädintä ennen tai sen jälkeen.

 

Image

Si Impact on itsessään varustettu kattavilla analogisilla liitynnöillä.

 

Perinteinen aux-ajattelu esimerkiksi lavamonotorointia varten on mennyt kokolailla uusiksi digitaalisella aikakaudella, ja eikä Si Impact tee poikkeusta. Jokaisessa kanavassa on syöttö neljääntoista itsenäiseen Mix-lähtöön sekä luonnollisestikin vielä erikseen vasen/oikea-päälähtöön, joten mikseri sopii saliäänen ohessa suoraan myös monitoritiskiksi.

Mix-lähdöt on varusteltu runsaasti. Omien kompressoreiden lisäksi jokaisessa on säädettävällä rajataajudella toimiva bassoleikkuri, nelialueinen parametrikorjain ja harmanilaisen BSS:n 28-alueinen graafinen ekvalisaattori, napaisuuden kääntö- ja mykistyskytkimet, sekä säädettävä lähtöviive.

Kanavien sijoittelu eri kerroksiin (layer) on vapaasti käyttäjän päätettävissä. Jotta miksaaja pysyisi kartalla mikserin käyttöpinnan muuntuessa eri tilanteiden mukaiseksi, Soundcraft on varustellut myös Si Impactin omalla Fader Glow -koodauksellaan. Moottoroitujen liukusäätimien hahlossa on valaistus, jonka väri muuttuu sen mukaan, mihin tehtävään tai kanavaan kyseinen liuku milloinkin liittyy. Fader Glow -värejä on kahdeksan.

USB-liitäntä tekee Si Impactista myös tallennustoimiin soveltuvan mikserin. Väylä välittää 32 kanavaa kumpaankin suuntaan.

Lisää digitaalisia liityntöjä Soundcraft tarjoaa laajennuskorteilla, joilla mikserin voi liittää osaksi MADI-, Dante-, CobraNet- tai Aviom-verkkoa. Myös AES/EBU-laajennus on saatavilla, samoin ns. multi-digital-vaihtoehto, joka tarjoaa kokoelman erilaisia liitäntöjä kuten FireWiren sekä optisen Adat-väylän.

 

Image

Si Impact kytkeytyy luontevasti myös Soundcraftin lavarasioihin.

Viisituumaisen kosketusnäytön ja fyysisten säätimien ohessa mikseriä voi ohjata etänä iPadilla, ja ohjelmointi tietokoneella käy sekin päinsä.

Lisätiedot: Studiotec Pro Audio