Soundcraft Ui12 – miksaa suoraan selaimella!

Image

Soundcraft esitteli hiljattain Ui12- ja Ui16-mikserinsä, jotka nousevat taatusti reilun kuukauden päästä pidettävien Frankfurtin Musiikkimessujen / Prolight & Sound -tapahtuman mielenkiintoisimpien uutuuksien joukkoon.


Soundcraft Ui-sarjan mikserit tarjoavat monen muun tavoin etämiksauksen tabletilla tai tietokoneella, mutta aivan omalla tavallaan – internet-selaimella. Ohjaus toimii iOS-, Android-, Windows-, Mac OS- ja Linux-laitteilla.

Yhtä Ui-mikseriä voi ohjata samanaikaisesti enimmillään kymmenellä eri laitteella, joten saliäänen ohessa muusikot voivat miksata omat monitorinsa itsenäisestä lavalla.
Vaihtoehtoisesti esimerkiksi tapahtumapuiston, kongressisalin tai ravintolan äänijärjestelmää voi ohjata monesta eri pisteestä tilanteen mukaan.

Image


Soundcraftin oman mikseritietämyksen hedelmien lisäksi Ui12 ja Ui16 sisältävät emoyhtiö Harmanin omistamien Dbx:n, Digitechin ja Lexiconin tuotteisiin perustuvaa DSP-prosessointia, joilla hoidetaan niin dynamiikan työstö kuin varsinaiset efektitkin. Näistä esimerkkeinä mainittakoon Digitechin vahvistinsimulointi ja kolmeen erilliseen lohkoon jaetut Lexiconin kaiku-, viive- ja chorus-tehosteet.
Miksauskanavat ovat asetuksiltaan täysin ohjelmoitavissa mikrofonivahvistimia myöten. Kanavien varusteluun kuuluvat mm. nelialueinen täysparametrinen korjain, bassoleikkuri sekä kompressori, de-esser ja kohinaportti.
Kaikissa audiolähdöissä on omat kompressorinsa ja kohinaporttinsa ja niiden lisäksi myös 31-alueinen graafinen korjain. Miksaajan säätötoimia tukee RTA-näyttö, jolla spektrin voi visualisoida  

Soundcraft Ui12- ja Ui16 -mikserit ovat automatisoitavissa show- ja snapshot-tasolla, joita käytettäessä valitut kanavat voidaan myös kytkeä safe-tilaan, jolloin niiden säädöt pysyvät muuttumattomina vaikka mikseriin kutsuttaisiin muistista uusi miksaustilanne.

Security lockout -asetuksilla puolestaan voidaan rajoittaa etäkäyttäjän valtuutuksia niin, että kriittisten säätöjen muuttaminen vahingossa saadaan estettyä.

Soundcraft Ui12 ja Ui16 on varustettu valmiiksi omalla langattomalla reitittimellään ja langattoman ohjauksen rinnalla, tai sen sijaan käyttää Ethernet-kytkentää.

Kaksikanavainen USB-liitäntä soveltuu MP3-, WAV- ja AIFF-tiedostojen toistamiseen.


Lisätiedot: Studiotec Pro Audio
• Studiotec Pro Audio verkossa 
• Ota yhteys Studiotec Pro Audion sähköpostilla