SPL Phonitor se – juhlavahvistin kuulokkeille

Image

SPL:n kuulokevahvistinsarjan neljäs ja uusin malli, Phonitor se, on tuoteperheen edullisin versio ja se ottaa samalla paikan väistyvältä e-mallilta.


Audiolaadun takeena Phonitor se:ssä on valmistajan mukaan sama vahvistinosio kuin hinnakkaammissa Phonitor x -malleissa, ja merkittävimpinä eroina lippulaivamalleihin ovatkin karsitumpi liitinosasto ja mittaroinnin jättäminen pois.

 

Image


Kaksi Phonitor-sarjan erityisominaisuutta löytyvät myös se-versiosta, jota myydään kolmella eri värisellä alumiinikotelolla: mustana, hopeisena sekä punaisena.

Näistä ensimmäinen, ns. Voltair-tekniikka, tarkoittaa  +/- 60 voltin sisäistä käyttöjännitettä, joka antaa valmistajan mukaan vertaansa vailla olevan dynamiikka-alueen lisäksi myös huimasti totuttua paremman signaali-kohinasuhteen sekä pienemmät säröarvot.

Toinen SPL:n erikoisuus on kuulokesyötön Matrix-kytkentä, jolla jäljitellään kaiutinkuuntelua loiventamalla kuulokekuuntelulle ominaista vasemman ja oikean kanavan täydellistä eriytymistä. Käytännössä Matrix-toiminto syöttää pienen määrän kummankin kanavan signaalia myös vastakkaiseen kuuloke-elementtiin, jotta kanavat summautuisivat hieman kummassakin korvassa.

Matrix-kytkimen asentoja on kolme: normaali kuuntelu ilman kanavien vuotoa ristiin, sekä kaksi eri voimakkuudella tapahtuvaa ristivuotoa.

 

Image


Audiosignaalin Phonitor se ottaa vastaan joko analogisesti (RCA-pari), tai digitaalisena kolmellakin eri tavalla (optinen S/P DIF -tulo, USB 2.0 -väylä, sekä koaksiaalinen RCA-tulo).
Valinta analogisen ja digitaalisen tulon välillä hoituu etulaiden pienellä vipukytkimellä ja digitaalista signaalia vastaanotettaessa oikea liitäntätyyppi valitaan toisella pikkukytkimellä.

Digitaalisen kodin osalta Phonitor se on varsin kaikkiruokainen: 32-bittinen muunnin osaa käsitellä jopa 768 kHz:n näytetaajuutta.


Lisätiedot: Seastone Audio