SSL Big Six – superanalogiaa tietokoneen rinnalle

Image

Analoginen Big Six -mikseri laajentaa tietokoneistetun studion tai työpisteen mahdollisuuksia niin tallennettaessa kuin miksattaessakin.


Neljän monokanavaa ja neljä stereokanavaa muodostavat Bix Sixin perustan operatiivisen miksaamisen osalta. Master-lohkoon sijoitetut monitoroinnin kontrollit puolestaan täydentävät työskentelyn toisen välttämättömän osuuden – muusikoiden ja äänittäjän kuuntelun.

Yhteys tietokoneeseen hoituu 16-kanavaisella USB C -liitännällä, ja sekä A/D- että D/A-muunnokset hoidetaan 96 kHz:n taajuudella ja 24-bittisellä koodauksella.

Image


Monokanavat SSL on varustellut monipuolisin liitännöin. Lähteeksi kelpaa mikrofoni, soitin tai linjatason signaalia tuottava laite. Phantom-virta (48 V), napaisuuden kääntö ja bassoleikkuri kuuluvat kanavan työkaluihin.
Monokanavissa on lisäksi erillisin lähtö- ja paluuliittimin toteutetut inserttipisteet ulkoisten muokkauslaitteiden käyttöä varten.

Big Sixin neljä stereokanavaa puolestaan palvelevat linjatason tuloina ja kutakin kanavaa voi käyttää myös kahtena rinnakkaisena monona.  

Kaikissa tulokanavissa on myös kytkinvalinta, jolla kanavan signaalilähteeksi voi poimia USB-väylän kautta jonkin tietokoneelta syötettävän signaalin.

Miksauksen sujuttamiseksi kanavien liukusäätimet ovat 100 millimetrin pituisella liikeradalla toteutettuja. 
Jokaisessa kanavassa on kolmialueinen ekvalisaattori, jonka  vaikutustaajuudet on valittu jo tehtaalla. Monokanavissa alimman ja ylimmän kaistan voi kuitenkin valita kello- tai hyllytyyppiseksi, stereokanavissa basso- ja diskantti-säätimet toimivat aina hyllykorjaimina.

Yhdellä säätimellä ohjattava kanavakompressori on ekvalisoinnin tapaan myös kokonaan ohitettavissa, jollei sitä haluta käyttää.

Big Sixin päälohkoon on sijoitettu SSL:n G-sarjan miksereistä tuttu Buss-kompressori "auto release"-ominaisuudella varustettuna.

Muusikkomonitorointia varten Big Sixin kanavissa on kaksi aux-tyyppistä stereolähtöä, sekä monipuoliset reititykset USB:n hyödyntämiseen kuuntelun osana.
Itsenäisiä kuulokelähtöjä omin signaalivalinnoin ja tasosäädöin on kaksi kappaletta.

Miksaajan työskentelyn tueksi takalaidassa on kaksi paria monitoriliitäntöjä stereokuuntelua varten, sekä inserttipisteillä varusteltu stereofoninen päälähtö.
Big Sixin päälohkosta löytyvät tarkkaamotyöskentelyyn vaadittavat monitorivalinnat, sekä kuuntelutason säätö mono-, dim- ja cut-kytkimineen.

Edellä mainittujen lisäksi kansilevyyn on sijoitettu myös liitännät kahdelle ulkoiselle stereo-äänilähteelle.

Image

Lisätiedot: Nordic Audio Distribution Suomi