SSL LMC+ on klassinen kompressori 500-formaatissa

Image

Image

 

 

Solid State Logic esitteli Frankfurtissa myös jotain pienempään kehikkoon mahtuvaa kalustoa – uuden LMC+ -moduulinsa, joka sopii APIn kehittämään 500-sarjan räkkiin.

Moduuli perustuu Mic Listen -kompressoriin, jota SSL käytti SL 4000E  -mikserissään 80-luvulla. Jyrkillä attack- ja release-käyrillä toimivan kompressorin alkuperäinen tehtävä oli estää studioon sijoitetun juorumikrofonin yliohjautuminen, mutta luovuuden nimissä työkalu valjastettiin usein erityisesti rumpujen tilamikrofonien liiskaamiseen. 

Uusi 500-sarjan mukainen LMC+ on saanut matkaansa myös muutaman ominaisuuden, joita alkuperäislaitteessa ei ollut. Toiminnan kohdistus on nyt mahdollista myös taajuusriippuvaisesti, kiitos säädettävin rajataajuuksin toimivien ali- ja ylipäästäsuotimien. Rinnakkaiskompressio puolestaan käy nyt päinsä Wet/Dry Blend -säätimen ansiosta.  

Kaksi täysin uutta työkalua antavat lisää mahdollisuuksia kekseliäälle miksaajalle. Scoop-kytkimellä voi kääntää kompressoidun signaalin polariteetin, jolloin Wet/Dry-potentiometrillä voi valmistajan mukaan ”kovertaa soundia” portaattomasti.
Split-kytkin taas mahdollistaa kompression rajoittamisen vain tietylle taajuuskaistalle, jonka ulkopuoliset alueet säilyvät ennallaan. Käsitelty kaista voidaan miksata käsittelemättömään ennen signaalin ohjausta ulos moduulista.

Lisätiedot: Msonic