Steinberg päivitti Cubase Pro- ja Cubase Artist -audiosekvensserit

Image

Cubase Pro 8.5 ja Cubase Artist 8.5 tarjoavat kokonaan uusia työkaluja, tuttuja toimintoja sujuvammaksi viilattuina ja aiempaa monipuolisemmat mahdollisuudet verkkotyöskentelyyn.

 

Pilvipalvelut ovat vyöryneet voimakkaasti myös musiikkituotannon maailmaan eri muodoissaan. Omien dokumenttien varastointi ulkoiselle palvelimelle, ideoiden vaihtopoolit, tai vaikka saman projektin työstäminen etätöitä paiskivalla tiimillä ovat olleet myös Steinbergin asialistalla.
Niinpä uusissa ohjelmaversioissa tulee mukana automaattisesti käyttöoikeus Steinbergin palveluihin. Se sisältää oletusarvoisesti 500 megatavua tallennustilaa ja yhden gigan ilmaista data-liikennettä. Tammikuun alusta alkaen käyttäjällä on ollut mahdollisuus nostaa paketin kokoa erillisellä korvauksella viiden gigan tallennustilaan ja 20 gigan datansiirtoon asti. 

Itse ohjelmien sisällä uusiin piirteisiin kuuluu jo aiemmin esitelty Retrologue-syntikka, joka jäljittelee edelleen analogista synteesimaailmaa, mutta soittimen mallitunnuksessa on nyt täsmenne 2.

Image

Valmistajan mukaan päivitys tuo ensinnäkin kohennuksia äänen tuottamisprosessiin, mutta mukana on myös nivaska uusia preset-ohjelmia ja erittäin joustavaksi kuvattu arpeggio-automatiikka, sekä viisi kokonaan uutta efektiä, joista tiedotteessa mainitaan erikseen kolmialueinen resonaattoori.

Miksausta puolestaan avittaa uusittu MixConsole, jossa mm. saa näkyville kaikki inserit, ekvalisoinnit ja aux-lähdöt samanaikaisesti.
Raitojen tuominen muista projekteista käy sekin nyt kätevämmin ja raidan mukana tulevat kaikki sitä koskevat asetukset.

 

Image

 

Sekvensserin osalta niin koskettimistoon perustuva kuin rumpuosuuksien muokkaukseenkin tarkoitettu editorinäkymä on pantu uusiksi ja työkaluvalikoimaan lisätty Chord Pad- toiminto tarjoaa intuitiivisen kontrollin sointujen käyttöön.

Sekvensserin käynnistys- ja kelauskomennot sisältävä paneli on muokattu uuteen kuosiin ja sekvenseeriin voi nyt määritellä myös punch in- ja punch out -pisteitä, jotka eivät ole sidoksissa lokaattorin asemasta.

Yhteistyökumppani Zplanen koodaama Audiowarp toiminto osaa vanuttaa tallennetta vielä edellistäkin versiota paremmin.

Uusien 8.5-versioiden käyttöä nopeuttaa osaltaan MediaBay, jolla hallinnoidaan projektiin liittyviä instrumentteja, niiden ohjelmia sekä audio- ja midi-tiedostoja.


Lisätiedot: Steinberg

Image