Steinberg Retrologue 2 – tehokkaammin ja enemmän

Image

Steinberg julkaisi kolossaaliseksi luonnehtimastaan Retrologue-softasyntikasta aiempaakin järeämmän kakkospolven version. Uutukainen sopii sekä VST- attä AU-alustoille.


Valmistajan tiedotteessa todetaan, että ohjelman koodauksessa on kiinnitetty erityistä huomiota koodin taloudellisuuteen, minkä ansiosta Retrologuen käyttö kuormittaa varsin vähän tietokoneen prosessoria.

Eräänä Retrologue 2:n keskeisimpinä uudistuksena mainitaan kolmialueinen Resonator, joka tarjoaa 14 erilaista suodinkonfiguraatiota sekä oman LFO:nsa. Suodinvalikoima itsessään sisältää 24 erilaista suodinta, joiden lisäksi tarjolla on viisi särötyyppiä. Viimeksimainittujen joukossa on niin putkisoundin kaltaista rosoa kuin klippauksen ja bittireduktion tapaisia rouhentimia.

 

Image

Lopullisen soinnin maustamiseen Steinberg on varustanut Retrologue 2:n efektiprosessorista, jonka antimet kattavat modulaatiopohjaiset tehosteet choruksista flangereihin ja phasereihin, sekä viiveet, kaiut ja ekvalisoinnit päälle. Mukana on myös vintage ensemble -efekti, jonka toimintaa ei tarkemmin kuvailla.

Myös oskillaattoreita on lisätty ja arsenaaliin kuuluu nyt kolme analogista maailmaa mallintavaa virtuaalioskillaattoria, jotka tuottavat enimmillään kahdeksan samanaikaista, viritettävää ääntä. Lisäksi pakettiin kuuluu kohinageneraattori.

Modulaatio-osaston valikoimiin kuuluu neljä LFO:ta suotimen kera, sekä luonnollisestikin vahvistimen ja suodinten ohjaukseen tarvittavat verhokäyrät.

 

Image

Erittäin joustavaksi kuvailtuun arpeggio-toimintoon saa 32 askeleen mittaisia kuvioita, jotka voi myös eksportoida isäntäkoneeseen.

 

Image

Jottei käyttäjä joutuisi nyhjäämään tyhjästä, on Steinberg koodannut Retrologue 2:n muistiin yli 700 käyttövalmista soundiohjelmaa, jotka pohjautuvat perinteisiin analogisyntikoiden klassikkosointeihin. Retrologue 2 ei kuitenkaan valmistajansa mukaan rajoitu vain imitaattoriksi vaan se myös avartaa sointiavaruutta esikuviensa tyypillisiä sävymaailmoja laajemmaksi.

Lisätiedot: Steinberg