Steinberg UR-RT -interfacet on ladattu Rupert Neven muuntajilla

Päävastuun mikrofonisignaalin vahvistimesta kantavat emoyhtiö Yamahan kehittämät D-Pre-etuasteet, mutta oman kierteensä puuhaan antavat Rupert Neven muuntajat, joilla transparenttiin soundiin saa sitten haluttaessa väriä.

Steinbergin uutuusmalleja on kaksi, UR-RT2 ja UR-RT4. Molemmat toimivat 24-bittisellä koodilla ja yltävät aina 192 kHz:n näytetaajuuteen saakka.
Mallitunnuksen loppunumero kertoo kuitenkin olennaisen eron: UR-RT2 tarjoaa kaksi D-Pre-mikrofonituloa Neven muuntajilla, UR-RT4 puolestaan neljä.
Muuntajat kytketään mukaan signaalipolkuun aina tarvittaessa ja jokaisessa mikrofonitulossa on oma erillinen kytkimensä tätä varten.

Phantom-syöttö kuuluu varusteluun ja etuasteet huolivat niin mikrofoni- kuin linjasignaalinkin.

Kytkimellä valittava korkeaimpedanssinen sovitus (Hi-Z) sähköbassoille ja -kitaroille kuuluu speksiin sekin. 

Mallin koko heijastuu myös muuhu varusteluun: UR-RT2:ssa on jakki yksille kuulokkeille, UR-RT4:ssä taas kaksi erillistä kuulokelähtöä omin voimakkuudensäätiminsä.

 

Kummassakin interfacessa on oma DSP-prosessori monitorointia varten suunniteltuja efektejä varten ja Stenbergin mukaan teho riittää käytännössä latenssittomaan toimintaan.


Tehostevalikoimaan kuuluvat Yamahan koodaaman REV-X-kaiun lisäksi kolmialueisella parametrikorjaimella ja dynamiikkaprosessorilla varustettu Channel Strip -kanavalohko, sekä niin ikään Yamahan koodaama Guitar Amp Classics -kitaralaitekokoelma, josta on mukaan paketoitu myös VST-plugi.

 

Efektien hallintaan ja muokkaukseen Steinberg tarjoaa dspMixFx applikaatiota, joka toimii iOS sekä MacOS-käyttöjärjestelmien lisäksi myös Windows-koneissa.

Midi-tulot ja -lähdöt kuuluvat varusteluun nekin.

UR-RT-interfacet toimitetaan Maceissa ja pc-koneissa toimivan Cubase AI DAW -ohjelmiston kera (vain 64-bittinen alusta), ja iPad-käyttöön koodattu Cubasis LE DAW -applikaatio kuuluu sekin pakettiin. Käyttö iPadin kanssa vaatii tabletin mallin mukaisen kamerasovitteen.

Valmistaja lupaa yhteensopivuuden kaikkien ASIO-, Core Audio- sekä WDM-standardia noudattavien DAW-ohjelmien kanssa.
Cubase-käyttäjille UR-RT-interfacet tarjoavat vielä lisäominaisuuksia kuten auto-setup-toimintoja, joilla tulo ja lähtöliitännät voi konfiguroida suoraan Cubasesta.

Sekä UR-RT2 että UR-Rt4 on rakennettu valmistajan luonnehdinnan mukaan jämeriin metallikoteloihin.

Lisätiedot: Steinberg

27.04.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy