Steinberg WaveLab 8.5 – enemmän, nopeammin, kätevämmin…

Steinberg julkisti musiikin editointiin ja masterointiin tarkoitetun Wavelab-ohjelmansa uuden version jo Musikmessen yhteydessä, mutta nyt toukokuun koittaessa paketin pitäisi olla sitten jo myynnissäkin.

Päivityksen myötä Wavelab petraa mahdollisuuksia eri tiedostojen hallinnoinnintiin ja muunnoksiin. Käyttäjälle tarjotaan nyt myös mahdollisuutta verrata keskenään eri audioformaattien koodausta A/B-kuuntelulla.
Valmiiden tuotoston jakelu helpottuu muutenkin, sillä Wavelab 8.5 osaa tulostaa valmiiksi työstetyn audion yhtä soittoa useampaankin eri formaattiin. Nyt myös Applen AAC-on tuettu tiedostomuoto, joten jakelu omppumaailmaan sujuu saumattomasti.

Uudella versiolla voi myös muokata kaikki samaan kansioon sijoitetut tiedostot yhdellä komennuksella sen sijaan, että ne pitäisi avata yksitellen kohteiksi. Näin esimerkiksi ditheröinti, normalisointi, renderöinti ja formaattimuunnokset käyvät nopeammin.

Kuunteluvertailun lisäksi Wavelab 8.5 sisältää FFT-näytön, jolla audion pakkaamisen eri tapoja on havainnollista vertailla.
Uudet loudness-normit on nekin huomioitu ja ohjelmassa on EBU R128 -protokollan mukainen mittarointi.
Kermaksi kakulle Steinberg on varustanut ohjelman myös Sonnoxin Restoration Suite -työkaluilla, jotka tarjoavat analysointi-, muokkaus- sekä virheenkorjausominaisuuksia. 

Lisätiedot: Steinberg

29.04.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy