Steinberg WaveLab 9.5 on audio-editori/masterointiohjelman uusin versio

Sekä Wavelab- että Wavelab Elements -ohjelmia koskevan päivityksen painopiste on uusissa spektraalisissa muokkaustavoissa sekä kolmessa äänitteiden restaurointiin kehitetyssä työkalussa.

Uudenaikainen spektogrammi Wavelet-näyttöineen analysoi ja esittää musiikillisen sisällön suhteessa vireeseen. Uuden lähestymistavan myötä Steinberg on paketoinut mukaan uusia työkaluja, kuten lasson, harjan ja taikasauvan – kaikki tuttuja kuvankäsittelyn puolelta.


Tallenteen laadun parannuskonstit lähentyvätkin kuvankäsittelyä, ja mm. kohinanpoistoon ja tyhjiksi siivottujen alueiden maskaamiseen on tarjolla uusia konsteja.
Steinberg ei ole kuitenkaan hylännyt perinteisiäkään työkaluja ja esimerkiksi äänitiedoston merkkaus vesileimalla on mukana.

Äänitteiden restaurointiin suunniteltu työkalupakki sisältää DeNoiser-, DeBuzzer- ja DeClicker-suotimet, jotka kaikki tomivat realiaikaisesti.

Äänitteen loppuviimeistelyyn on tarjolla WaveLabin uusittu MasterRig, joka puolestaan sisältää Tube Compressor-, Vintage Compressor-, Maximizer- ja AutoPan-plugien lisäksi joukon kokonaan alusta alkaen uudestaan suunniteltuja prosessorimoduuleita.
WaveLab tukee myös M/S-stereota.

Sekä Pro- että Elements-versioissa on nyt huomioitu myös Applen Touch Bar -ohjain, ja ohjelman aiempaa tarkempi piirtoresoluutio riittää nykynäyttöjen mahdollistamaan tarkkuuteen.

Jos on hankkinut WaveLab Pro- tai Elements-ohjelman aimemman version 26. syyskuuta jälkeen, päivitys 9.5-versioon on ilmainen.


Lisätiedot: Steinberg

Lue lisää tuoteuutisia Riffin sivustolta.

06.11.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy