Sterling by Music Man Cutlass CT50SSS – roustattu kaula ja lukkovirittimet

Sterling by Music Man valmistaa Aasiassa edullisempia versioita Music Man -kitaroista. Näin ollen sen rooli on samanlainen kuin vaikkapa Squierilla tai Epiphonella.

 

Tämän vuoden uusiin Sterling-tuotteisiin kuuluu hieman päivitetty Cutlass CT50SSS -malli, joka on saatavilla kahdella viimeistelyllä: Toluca Lake Blue (TLB) tai Tortoise Shell (VSB).

Tämän kitaramallin tausta on Music Manin ´70-luvun tuotannossa, ja muodoltaan se muistuttaa erästä Fender-soitinta olematta kuitenkaan täsmälleen identtinen.  

Cutlass CT50SSS -mallissa on poppelirunko ja perinteisellä Music Man -virityspäällä varustettu vaahterakaula, joka on tämän vuoden malleissa paahdettua puuta. Kaulaliitos on tehty viidellä pultilla, ja kielten soiva pituus on 25,5 tuumaa eli 64,8 senttimetriä.

Sterling by Music Man Cutlass CT50SSS on saatavilla viimeistelyn mukaisesti kahdella otelaudalla: TLB-vaihtoehdossa se on ruusupuu, kun taas VSB:ssä otelaudaksi on valikoitunut paahdettu vaahtera. Kummassakin otelaudan radius on 12 tuumaa eli 30,5 senttimetriä. Medium-tyypin otelautanauhoja 22 kappaleen verran, ja kaulan leveys on satulan kohdalla 42 millimetriä, ja viimeisellä nauhalla taas 57 millimetriä.

Kitara on varustettu kaksitoimisella kaularaudalla sekä lukkovirittimillä. Vibratallan malliksi ilmoitetaan ”vintage tremolo”.

Sterling by Music Man Cutlass CT50SSS -mallissa on kolme yksikelaista mikkiä, joiden soundin kerrotaan olevan ”vintage-inspiroitunut”. Mikkivalitsin on viisiasentoinen, ja säätimet (volume, tone) ovat kaikille mikeille yhteiset.

Sama kitara on saatavilla myös tallahumbuckerilla,  CT50HSS -mallina.

Lisätiedot: EM Nordic

13.05.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy