Strymon Iridium – vahvistin- ja kaappisimulaatiot pedaalilautaan

Image

Iridium on Strymonin vastaus vahvistin- ja kaiutinsimulaatioita tarjoavien pedaalien alati laajenevaan tarjontaan. Se on varustettu kolmella ikonisella vahvistinmallinnuksella sekä yhdeksällä impulssivasteisiin perustuvalla kaiutinsimulaatiolla. Valmistajan mukaan impulssivasteiden laatu ylittää tähän mennessä hardware-tyyppisissä laitteissa käytetyt.

 

Strymon Iridium tarjoaa analogisen JFET-tuloliitännän, jota hallitaan Drive-säätimellä. Säädön karakteeri vaihtelee sen mukaan mikä kolmesta vahvistinsimulaatiosta on valittu.
Simulaatioista Round Amp perustuu Fender® Deluxe Reverb® -klassikkoon, Chime Amp Vox® AC30:n Brilliant-kanavaan ja Punch Amp puolestaan ikoniseen Marshall®  Super Lead Plexi 1959 -malliin.

 

Image

 

Strymon Iridium on varustettu myös kolmikaistaisella ekvalisaattorilla (Bass, Middle, Treble).

Lisäksi tarjotaan Room-säädin, jolla hallitaan ensinnäkin huonetilaa, mutta sillä voidaan myös vaihdella kolmen huonekoon välillä (small, medium, large). Level-hanikalla taas säädetään pedaalin lähtövoimakkuutta molempiin lähtöihin (L/R) sekä kuulokkeisiin.

Strymon Iridium tarjoaa kullekin vahvistinsimulaatiolle kolme valinnaista kaappimallinnusta, joista jokaiselle on kaksi impulssivastetta stereolähtöä varten.
Kaikkiaan pedaalissa on seuraavat kaappimallinnukset kuratoiduin impulssivastein: Deluxe Reverb 1×12″ (OwnHammer), GNR 4×12″ (OwnHammer), Marshall® 8×12″AlNiCo (CabIR), Blues Junior® 1×12″ (CabIR), Vibrolux® 2×10″ (CabIR), AC30 2×12″AlNiCo (OwnHammer), 1×12″ AlNiCo (Celestion®), Mesa® 4×12″ (Valhallir) sekä 2×12″ Vintage 30 (Celestion®).

Strymon Iridium tarjoaa valmistajan mukaan realistisimmat pedaaleissa tähän mennessä käytetyt impulssivasteet 500 millisekunnin pituudella (muunnos 24 bittiä/96 kilohertsiä). Vasteita voi vaihtaa USB-liitännän kautta omiin suosikkeihin valmistajan Impulse Manager -softan kautta.

 

Image

 

Strymon Iridium on varustettu yhdellä tuloliitännällä, joka toimii myös stereotulona TRS-kaapelin kanssa.
Lisäksi tarjotaan Input Selector -kytkin, jossa on kolme vaihtoehtoa: Mono (tulo monona, lähtö stereona), Stereo (tulo ja lähtö stereona), Sum (stereotulo, joka summataan monolähdöksi).
Kahden lähdön lisäksi tarjotaan liitäntä ekspressiopedaalille, jota voi vaihtoehtoisesti käyttää myös valmistajan multivaihtajien kanssa sekä midi exp -piuhan kera automaatioon ja presettien etäohjaukseen.

Strymon Iridium on varustettu kahdella jalkakytkimellä. Niillä kytketään päälle vahvistin-, kaappi- ja tilaprosessointi, ja saadaan tallennettua ja aktivoitua suosikkiasetus säätimien ja kytkimien asentoja myöten.

 

 

Lisätiedot: Custom Sounds