Studer päivitti Vista-miksereiden käyttöjärjestelmän

Image

Harmanilta kerrotaan, että Vista-sarjan miksereihin on nyt tarjolla uusi käyttöäjärjestelmän versio, jonka myötä työkaluvalikoima laajenee samalla kun niiden käyttö muuttuu entistäkin helpommaksi.

Käyttöjärjestelmän 5.2-versiossa kanavakokoonpanot voi tallentaa ja sitoa Cue-listan tiettyihin tapahtumiin. Muuttuvat tilanteet vaikkapa teatterissa tai TV-tuotannossa on helpompi hallita, kun muistipaikkaan voidaan sitoa sekä kanavasetti että sen säädöt, jotka mikseri kaivaa muististaan suoraan käyttöpinnalle.

Uuden käyttöjärjestelmän myötä Vistan alaisuuteen saadaan samanaikaisesti neljä Universal Audion plug-in-efekteillä ladattua Realtime Rackia. Kaikki efektien parametrit voidaan myös tallentaa ja kutsua esiin mikserin cue-listan kautta. Listan tapahtumia taas voi muokata tai kytkeä käyttöön ja pois käytöstä milloin tahansa.

Harmanin omasta tallista löytyvän Lexiconin PCM96:n surround-kaikuja voi kytkeä AES/EBU-väylän kautta käyttöön nyt enimmillään kuusi kappaletta kerrallaan. Näiden ohjaus toimii Harmanin Hi-Qnetin välityksellä.

Stereo- ja 5.1-lähdöt on nyt varustettu omilla tulotason trimmeillään ja bussien käyttöä on sitäkin tehostettu: nyt kaikki tiettyyn bussiin kytkeytyvät kanavat saadaan kerralla näkyviin pikakomennolla, jolloin niiden parametrejä pääsee nopeasti muokkaamaan.

Miksaajan avuksi uudessa käyttöjärjestelmässä on myös dynaaminen työkaluvalikko – Ribbon Bar, josta löytyvät automaattisesti aina kulloisenkin työtilanteen kannalta tarpeelliset työkalut.

Monofonisten auxien käyttö on sekin aiempaa vapaampaa, sillä stereokanaviin on lisätty aux-kohtaiset panoroinnit, joilla voidaan määrittää mikä osuus vasemman ja oikean kanavan muodostamasta stereosignaalista ohjataan kyseiseen auxiin. 

Fyysisissä kytkennöissäkin päästään uudistuksen jälkeen vähemmällä, kun D23m ei tarvitse välttämättä erillistä ethernet-kaapelointia vaan kontrollisignaali voidaan uittaa A-Link-porttien kautta.

Lisätiedot: Studiotec Pro Audio