Nayteikkuna

Studio One 5.2 – PreSonuksen DAW:ista uusi versio

PreSonus Software on päivittänyt Riffin numerossa 6/20 arvioidun Studio One 5 -audio/midi-sekvensserinsä. Valmistajan mukaan paketissa on kaikkiaan yli 30 uutta toimintoa ja parannusta. Päivitys on ilmainen PreSonus Sphere -tilauspalvelun jäsenille sekä Studio One 5:n omistajille.


Sovittaminen onnistuu nyt livenä Arranger Track -ikkunassa sekä pian julkaistavan Studio One Remoten kautta. Rumpujen nuotinnos luonnistuu uudessa versiossa myös suoraan Score View -tilassa.
Orkesterisoitinkirjaston artikulaatioita hallitaan uudistetulla Sound Variations -systeemillä, jonka avulla käyttäjä voi luoda mitä monimutkaisimpia sävelten esitystapoja. Uusi Dynamic Mapping API mahdollistaa kolmansien osapuolten hyödyntävän artikulaatioita automaattisesti omien VST2- ja VST3-instrumenttien kanssa.

PreSonus Sphere avautuu suoraan Studio Onen Browse-ikkunassa ja Channel Editorin Splitter-työkalu toimii plug-in-pohjaisena, löytyen lisäosaluettelosta muiden plugarien tavoin.
Lisäksi ongelmia aiheuttavat plugin-init voidaan nyt kytkeä pois päältä jo heti ohjelmaa käynnistettäessä työskentelyn jatkamiseksi ja toimintahäiriöitä aiheuttavan lisäosan identifioinnin helpottamiseksi.

Päivityksen myötä Studio One 5.2 toimii nyt myös Rosetta 2:ta pöyrittävissä M1 Maceissa.

Valmistajan esittelyvideo:

 

Lisätiedot: 

12.05.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy