Supro 1466BW Jet Airliner Lap Steel – klassikon paluu

Legendaarinen laitemerkki Supro on tehnyt viime vuosina väkevän uudelleen tulemisen vahvistimien ja pedaalien muodossa. Alkuvuodesta yhtiö esitteli 14 uutta sähkökitaraa, jotka nekin perustuvat tietenkin Supron malleihin vuosikymmenien takaa.

Yksi näistä kitaroista on hieman päivitetty uusiopainos alunperin 1960-luvulla Valcon valmistamasta Supro Jet Airliner Lap Steel –kitarasta. Nyt myös Euroopassa saatavilla olevan uutuuden on suunnitellut David Koltai, ja se onkin säilyttänyt uskollisesti art deco –sävytteisen ulkonäkönsä otelaudan koristeinen ja ääriviivoineen kaikkineen.

Supro 1466BW Jet Airliner Lap Steel on kuitenkin alkuperäisestä poiketen varustettu modernilla hardtail-tallalla, jossa kielten hienovire on säädettävissä. Lisäksi kielet on vedetty tallassa rungon läpi soivuuden maksimoimiseksi.

 

 

Supro 1466BW Jet Airliner Lap Steelin suunnittelussa ovat avustaneet myös Trev Wilkinson sekä vintage-mikrofonien asiantuntija Ken Calvet. Uusi Silver Foil –mikrofoni onkin valmistajan mukaan uskollinen kopio alkuperäisestä “Clear-tone” –mikkisysteemistä, jonka Ralph Keller suunnitteli Valcolle 1950-luvun alussa. Niinpä sen kerrotaan toistavan alkuperäismikrofonin massiiviseksi kuvailtu täyden taajuuskaistan kattava soundi, ja olevan niin ikään yksikelaiseksi mikrofoniksi huomattavan hiljainen.
Supro Silver Foil on hieman ylikäämitty, ja lisäksi se on sijoitettu juuri siihen kitaran soinnin ”sweet spot”-kohtaan.
Myös mikrofonin volume- ja tone-säätimet seuraavat alkuperäistä toteutusta.

Supro 1466BW Jet Airliner Lap Steel on skaalanpituudeltaan 23 tuumaa, ja se toimitetaan viritettynä avoimeen E-viritykseen (E B E G# B E). Väritys on sekin alkuperäiselle uskollinen mustavalkoinen.

Lisätiedot: Supro

Lue lisää tuoteuutisia Riffin sivustolta.

02.11.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy