Supro Black Magick perustuu klassikkokytkentään

Image

Alkuperäisen Supron käyttäjiin kuului esimerkiksi Jimmy Page, jonka vahvistin on nykyään lainassa Rock and Roll Hall of Famessa. Black Magick  perustuu samaiseen vuoden 1959 malliin.

Supron etuaste perustui kahteen rinnan kytkettyyn kanavaan, joilla on omat voimakkuussäädöt, mutta yhteinen sävysäätö. Tämä on otettu lähtökohdaksi myös nykypainoksessa.
Ensimmäistä instrumenttituloa käyttäessä gain-asteet linkittyvät, toisaalta mahdollista on myös kahden instrumentin kytkeminen eri kanaviin tai niiden vaihtelu A/B/Y-boksilla.

Supro Black Magic toimii neljällä 12AX7-etuasteputkella, ja 25-wattinen katodibiasoitu A-luokan pääteaste käyttää kahta 6973-putkea. Myös yksi alkuperäisen mallin tavaramerkki, pääteputkilla toimiva tremolo löytyy uudesta versiosta.
Sarvikuonotoleksilla päällystetyn Black Magickin mitatkin ovat uskollisia 1959-mallille, mutta alkuperäinen 2x10-kaiutinkombinaatio on korvattu yhdellä 12-tuuman britti-tyylisellä kaiuttimella.

Valmistajan mukaan nyt on tarjolla enemmän gain-varantoja kuin muissa uus-Suproissa, minkä vuoksi Black Magick onkin omiaan raskaaseen bluesiin ja klassisen rockin tyyleihin. Lämpimän puhtaan soundin ja raskaan särön luvataan olevan kitaran volumesta hallittavissa.

Black Magick kootaan New Yorkissa Yhdysvalloissa.

Lisätiedot: Soundtools