Nayteikkuna

Supro Blues King 8 – kuin Chicagossa ´50-luvulla…

Supron perinnössä riittää ammennettavaa niin kitaroiden kuin vahvistimien uustuotantoon. Muutama päivä sitten julkaistu Supro Blues King 8 on valmistajan mukaan ”moderni näkemys niistä pienitehoisista Supro-vahvistimista” (erityisesti Spectator), joita valmistettiin Chidagossa 1950-luvun puolivälissä.

 

Blues King 8 on kahdella triodiputkella toimiva A-luokan pikkuvahvistin, joka puskee tehoa kokonaiset 1 wattia. Nimessä oleva numero puolestaan viittaa kahdeksantuumaiseen kaiutinelementtiin.

Supro Blues King 8 toimii signaalitien suhteen seuraavaksi: kun kitarasignaali saapuu etuasteelle, se kohtaa heti 12AX7-putken, jolla signaali vahvistetaan. Sen jälkeen signaali menee 12AU7-putkelle, joka toimii pääteasteena ja tuottaa tehoa juuri tuon yhden watin verran.

Supro Blues King 8 varustettu kolmella säätimellä (volume, tone, master). Näistä ensinmainitulla säädetään etuasteen voimakkuutta, seuraavalla soinnin sävyä ja viimeisellä yleisvoimakkuutta.

 

Valmistajan mukaan Supro Blues King 8 tarjoaa alhaisesta tehomäärästä huolimatta headroomia sen verran, että vahvistimesta löytyy niin puhdasta kuin säröistäkin soundia. Etuasteputken gain-tasoa nimittäin voidaan kontrolloida säätöpaneelissa olevalla boost-kytkimellä. Tämä toiminto hoituu myös jalkakytkimellä.

Kuten arvata saattaa, Supro Blues King 8 on suunnattu ennen kaikkea kotistudioiden äänityskoneeksi. Tämän vuoksi vahvistimen takapaneelista löytyy linjalähtö, joka on sijoitettu kytkennässä ennen master-volumea.

 

Blues Kingin kotelo on valmistettu poppelista, ja inspiraationa on ollut ´50-luvun puolivälin Supro Spectator-combo.
Kaiutin on valmistajan mukaan juuri tähän malliin suunniteltu, ja tavoitteena on ollut vanhoille field coil -kaiuttimille tyypillinen käyttäytyminen.

 

Lisätiedot: Soundtools

12.09.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy