Nayteikkuna

Supro David Bowie 1961 Dual Tone - Bowien kiertuekitara

Supro on esitellyt uusversion vuoden 1961 Dual Tone -mallistaan. Syy on David Bowien. Tarina kertoo, että Bowie oli hankkinut juuri ennen Reality-albumin levyttämistä useita Supro-kitaroita, joista harvinaisin meni fiksattavaksi kitararakentaja Flip Scipiolle, minkä jälkeen siitä tuli Bowien pääkitara sessioissa. Myöhemmin hän hankki toisen samanlaisen kiertuetta varten.

 

 

Supro David Bowie 1961 Dual Tone perustuu mahonkirunkoon, vaahterakaulaan sekä pau ferrosta tehtyyn otelautaan. Soittimet ovat käsin numeroituja, ja kunkin on virityslavassa Bowie-peililogo. Ensimmäinen valmistuserä kattaa sata kappaletta.

 

 

Supro David Bowie 1961 Dual Tonessa kielten soiva pituus on 23 3/4 tuumaa. Otelaudan radius puolestaan on 12 tuumaa. David Bowie 1961 Dual Tone on toteutettu liimakaulaliitoksella, joka valmistajan mukaan on ”ergonominen”. Soittimeen on asennettu valmistajan omat ”vintagemaiset” Vistatone-humbuckerit.

 

Supro David Bowie 1961 Dual Tone -kitarassa on Tune-O-Matic-talla sekä valmistajan perinteinen kieltenpidike. Mukana tulee pehmeä keikkapussi sekä aitoustodistus.

Lisätiedot: Soundtools

10.05.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy