Nayteikkuna

Synergy Vai Signature Pre-Amp – etuaste moduulissa

Yhdysvaltalainen Synergy valmistaa tunnettujen vahvistimien etuaste-moduuleja. Ne sujautetaan niin ikään Synergyn valmistamiin telakoihin, joissa on valmiit liitännät.
Koska kysymys on etuasteista, ajatuksena on, että niitä voidaan asettaa vahvistimen efektilenkkiin tuomaan lisää kanavia tai sitten käyttää niitä suoraan linjasoittoon vaikkapa kotistudiossa.

 

Synergy ilmoittaa valmistavansa etuastemoduulit alkuperäisvalmistajan luvalla, jotka myös saavat osuutensa niiden myynnistä. Tarjolla on jo runsaasti valikoimaa muun muassa Friedmanista Engliin ja Soldanoon, plexi-soundia unohtamatta. Aivan uusi tämä idea ei ole, sillä ainakin Egnater ja Randall ovat aikaisemmin valmistaneet modulaarisia vahvistimia.

Tämän vuoden Synergy-uutuuksiin kuuluu Steve Vain kanssa yhteistyössä suunniteltu Vai Signature Pre-Amp.
Valmistajan mukaan kaksi kanavaa mahdollistaa monipuoliset soinnit, ja kaksi 12ax7-putkea tuottavat puolestaan ”rikkaan harmonisen” soinnin.

 

 

Synergy Vai Signature Pre-Ampin Blue-kanava luonteeltaan puhdas. Siinä on gain- ja volume-säätöjen lisäksi kolmialueinen ekvalisaattori (bass, middle, treble) sekä fat- ja bright-kytkimet.
Red-kanava on sitten särösoundeja varten räätälöity, ja siinä on muuten samat säädöt kuin Blue-kanavassa, mutta fat-kytkin on korvattu Boost-kytkimellä.

Synergy Vai Signature Pre-Amp on varustettu myös kahdella kytkimellä, jotka eivät näy etulevyssä, vaan löytyvät vahvistimen piirikortilta.
Cathode Select -kytkin on kolmiasentoinen, ja sillä voidaan vaikuttaa tuntumaan ja tiukkuuteen.
Vai Signature Pre-Ampin Dual/Single-kytkin puolestaan on sitä varten, jos moduulia käytetään juuri Egnaterin tai Randallin vanhojen modulaaristen vahvistimien kanssa, jotka eivät hyväksy kaksikanavaisia moduuleja.

Synergy tarjoaa moduleilleen erikseen ostettavia Syn1- tai Syn2-telakoita, joista jälkimmäiseen mahtuu kaksi moduulia. Niissä tulo- ja lähtöliitännät, efektiluupit, XLR-lähtö valittavalla kaiutinsimulaatiolla sekä volume ja Fryetten Sag-säätö, jolla voidaan vaikuttaa vahvistimen ”fiilikseen” ja atakkiin.

Lisätietoja: Synergy

15.04.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy