T-RackS Comprexxor – softaversio maineikkaasta analogikompressorista

IK Multimedia on julkaissut Empirical Labsin analogiseen Distressor -kompressoriklassikkoon pohjautuvan T-RackS Comprexxorin. Se toimii sekä standalone-applikaationa että plugarina ja pyörii 64-bittisillä käyttöjärjestelmillä.

 

Käyttäjällä on valittavissaan kahdeksan eri ratio curvea, joista jokaisella on oma treshold-asetuksensa. Tämä mahdollistaa lämmön lisäämisen soundiin jopa täysin ilman kompressiota ja kiristelyn aina brick wall -tyyppiseen leikkaukseen asti. Comprexxoria voidaan käyttää myös perinteisen optisen kompressorin tavoin.

T-RackS Comprexxorilla on mahdollista muokata signaalia ennen varsinaista kompressointia. Sivuketju on varustettu omilla high-pass/band-pass -filttereillään toiminnan kohdistuksen optimoimiseksi. Kompression alkuvaiheen jyrkkyys jäljittelee puolestaan analogisten hardware-laitteiden toimintaa.

Digitaalisesti nauhoitettuihin raitoihin voidaan annostella joko “putkimaista” tai “nauhamaista” harmonista säröä. Harmonisen saturaation määrä on säädettävissä tarkasti omilla kontrolleillaan. Soundien värittämiseen käytettävä moottori onkin valmistajan mukaan kehitelty varta vasten tekemään signaalin lämmittämisestä mahdollisimman helppoa ja näppärää.

T-RackS Comprexxor on saatavilla toistaiseksi edullisempaan 99,99€:n lanseeraushintaan (normaali 129.99€).

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: IK Multimedia

02.06.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy