Takamine EF250TK Toby Keith Signature

Kantritähti Toby Keith on ollut Takamine-soittaja jo baaribändi-ajoistaan saakka. Hänen käyttösoittimensa oli vuosien ajan dreadnought-runkoinen EF341SC, mutta sittemmin hän tykästyi enemmän Takaminen jumbo-malleihin. Oli siis selvää, että tuo runkomuoto toimisi pohjapiirroksena myös omalle signature-mallille.

Takamine EF250TK:n soololovellinen runko on tehty kokopuisesta loimuvaahterasta. Umpipuuta on tietenkin myös kitaran kuusikansi. Kantta tukee ohennettu X-rimoitus, ja kitara tarjoaakin ison äänenvoimakkuuden sekä tukevan komppisoundin.

 

Takamine EF250TK Toby Keith Signaturen mahonkikaula on liitetty runkoon dovetail-liitoksella. Satulassa kielten leveys 42,5 millimetriä, ja tallassa puolestaan on tehty vireen kompensointi kaksiosaisen kielisillan avulla. Lisäksi kielten kiinnitys tallassa on toteutettu ilman kielipinnejä, minkä luvataan helpottavan kielten vaihtamista.

 

Koristeluiltaan tarkoituksellisen yksinkertaisen Takamine EF250TK:n ulkonäköön tuo luksusta Toby Keith -silhuetti satulan yläpuolella sekä eebenpuisen otelaudan neliömalliset abalone-helmiäismerkit. Lisäksi artistin nimikirjoitus löytyy kaulan kantaosasta.

 

 

Takamine EF250TK Toby Keith Signature on varustettu valmistajan Palathetic-mikrofonilla, jossa kullekin kielelle on oma suojattu pietsoelementtinsä. Mikrofonin tukena on CTB4 II -esivahvistin, jossa on volume-säädön ohella kolmialueinen ekvalisaattori (Low, Mid, High). Siinä kutakin taajuuksista voi leikata tai korostaa viiden desibelin verran. CTB4 II on luonnollisesti varustettu myös viritysmittarilla, jossa A-sävelen korkeuden pystyy kalibroimaan 438-445 hertsin välillä.

Takamine EF250TK Toby Keith Signature on saatavilla kiiltolakatulla sunburst-värjäyksellä. Mukana toimitetaan Deluxe-tasoinen laukku.

LisätiedotEM Nordic
 

22.05.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy