Takamine EF360GF Glenn Frey Signature – Eaglesin akustinen

Eaglesin Glenn Frey jos joku sai uransa aikana nähdä akustisen kitaran äänentoiston kehittymisen, sillä hän soitti tätä soitinta isoilla areenoilla jo 1970-luvun alussa. Freyn kohdalla merkittävä parannus asiaan tuli vuonna ´82, jolloin hänelle esiteltiin Takaminen Palathetic-pietsomikrofoni. Hänelle se merkitsi hyvästejä kierrolle ja sen aikaisten magneettimikrofonien ei-niin-hyvälle äänenlaadulle.

Eikä Frey ollut tuolloin ainoa Takaminen kelkkaan hypännyt, sillä ´80-luvun alussa yhtiön katalogissa poseerasi muutama muukin nimekäs muusikko (Nancy Wilson, Jackson Browne, Steve Lukather, Ry Cooder ja David Lindley).

 

Vuonna 1991 Glenn Freylle esiteltiin Takaminen EF360S-malli, josta tuli hänen ykkösakustisensa. Juuri tähän kitaraan pohjautuu EF360GF Glenn Frey Signature.
Kitarassa on ”dreadnought”-muotoinen koppa, ja se on suunnattu erityisesti laulaja-kitaristeille, jotka tarvitsevat voimakkaasti soivan ja miksauksessa hyvin erottuvan akustisen kitaran.

 

 

Takamine EF360GF Glenn Frey Signature -mallissa on kokopuinen kuusikansi sekä niin ikään kokopuinen pohja, joka on valmistettu ruusupuusta. Myös kylkiosan materiaali on ruusupuu. Mahongista valmistetussa kaulassa on ruusupuu-otelauta, jossa satulan leveys on 42,55 millimetriä.

Takamine EF360GF Glenn Frey Signature on varustettu Palathetic-mikrofonilla, jossa kullekin kielelle on oma suojattu pietsoelementti. Valmistajan mukaan tässä ratkaisussa on 12 kertaa enemmän elementti-massaa verrattuna moniin muihin pietsomikrofoneihin. Lisäksi kunkin kielen elementti on suorassa kontaktissa tallan satulaluun kanssa.
EF360GF Glenn Frey Signaturessa myös pietsoelementtien suojakerros on kiinnitetty siten, että se koskettaa sekä tallaa että kitaran kansipuuta. Valmistaja lupaa kaiken tämän kuuluvan kitaran akustiselle äänelle uskollisena soundina isoillakin äänenpaineilla.

Palathetic-mikrofonin tukena Takamine EF360GF Glenn Frey Signature -mallissa on CTB4 II -esivahvistin. Se tarjoaa volume-säädön ohella kolmialueisen ekvalisaattorin (Low, Mid, High), jossa kutakin alueista voi korostaa tai leikata viiden desibelin verran.
Lisäksi CTB4 II on varustettu viritysmittarilla, jossa A-sävelen korkeuden pystyy kalibroimaan 438–445 hertsin välillä.
Viritin kytketään päälle omalla painikkeellaan, ja koko systeemi toimii yhdeksän voltin paristolla, jolle on oma lokeronsa.

 

Takamine EF360GF Glenn Frey Signaturen kiiltolakattu viimeistely on nimeltään "Natural".


LisätiedotEM Nordic

27.02.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy