Nayteikkuna

Takamine GY51E New Yorker, Brown Sunburst – retrohenkinen akustinen elektroniikan kera

Takamine valmistaa kitaroita monessa hintaluokassa. G-mallisto edustaa sitä edullisempaa Takaminea, jossa ei kuitenkaan valmistajan mukaan ole laadusta tingitty.


Takamine GY51E New Yorker on pienikoppainen, retrohenkinen akustinen kitara, mikä näkyy myös virityspään avoimessa rakenteessa. Kitarassa on kokopuisesta sitkakuusesta tehty kansi, kun taas sivut ja pohja on tehty pähkinäpuulaminaatista. Soittimen kannessa on kiiltolakattu Brown Sunburst -värjäys.

 

Takamine GY51E New Yorkerin kaula on mahonkia ja otelaudan materiaaliksi ilmoitetaan yllättävästi laurel (laakeripuu). Kyseessä on Etelä-Aasiassa kasvava puu, jolla on jo jonkin aikaa korvattu ruusupuuta edullisemman hintaluokan kitaroissa.
Takamine GY51E New Yorkerissa kielten soiva pituus (”mensuuri/skaalanpituus”) on 630 millimetriä, ja satulan leveydeksi ilmoitetaan 42,50 millimetriä.

Takamine GY51E New Yorker on varustettu mikrofonilla sekä valmistajan TP-4TD -esivahvistimella. Siinä on gain-säätimen ohella Bass-, Middle- ja Treble-kaistat käsittävä ekvalisaattori +/- 12 desibelin korjausvaralla.
Lisäksi GY51E New Yorkerin esivahvistimessa on painikkeella aktivoitava, yksinkertainen viritysmittari.
Paristokotelo löytyy myös säädinpaneelista, ja merkkivalo ilmoittaa, kun virta alkaa olla lopussa.

Lisätiedot: EM Nordic

29.09.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy