Tannoy CMS 3.0 – kaiutinmalliston kolmas sukupolvi

Image

Seinä- ja kattorakenteisiin upotettava Tannoyn asennuskaiutinmallisto, CMS  eli Ceiling Monitor System on nyt saatavilla evoluutionsa kolmannessa generaatiossa.

Kaiutinrakenne on edelleen Tannoyn koaksiaalinen Dual Concentric, mutta uudistusten myötä valmistaja lupaa aiempaakin tarkemman ja laajemmalla taajuusaluella yhtenäisenä toteutuvan suuntauksen ja kirkkaamman sekä selkeämmän soinnin.
Uusin sukupolvi tuo tullessaan myös useita mekaanisia ja esteettisiä ratkaisuita, joista on iloa sekä suunnittelijoille että asentajille.

Image

CMS 3.0 -mallisto käsittää viisi eri kaiutinmallia – CMS 403DCe, CMS 503DC, CMS 603DC (kuvassa) ja CMS 803DC – jotka korvaavat aiemmat vastaavat mallit.

Image

Aivan uutena tuodaan markkinoille kahdeksantuumaisella elementillä ladattu CMS 803DCQ high-Q -malli, joka on suunniteltu erityisesti poikkeuksellisen korkeiden tilojen kattokaiuttimeksi.

Tannoyltä kerrotaan, että Dual Concentric -rakenteeseen tehdään nyt merkittävin uudistus 20 vuoteen: Omnimagnet-tekniikka sekä ainutlaatuinen Torus Ogive -aaltohjain tuovat merkittävän parannuksen korkeiden taajuuksien toistoon ja parantavat suuntausta kaikilla taajuusalueilla. Uusi rakenne täsmää samalla myös paremmin ala- ja yläkaistan keskinäistä ajoitusta, minkä ansiosta koherenssikin paranee. Sen seurauksena kaiuttimille luvataan aiempia versioita laajempi kuuntelualue, kirkkaampi ja täsmällisempi sointi.
Kaiuttimien asennuksen yhteydessä näkyviin jäävä kaulusosa on muotoiltu siten, että se toimii osaltaan aalto-ohjaimen jatkeena.

 

Image

Kääntömekanismilla varustettu CMS 403DCe muistuttaa idealtaan ja muodoltaan kohdevalaisinta.

CMS 3.0 -malliston eräs uudistus ovat magneettiset kiinnityvät suojaverkot, jotka on helppo asentaa ja irrottaa, ja jotka voidaan maalata asiakkaan toivomusten mukaan. Uudet maskit löytyvät mallistosta perinteiseen tapaan kaiutinkotelon sisäpuoliselle alueella rajautuvina, tai koko asennusaukon ja kaiuttimen peittävinä versioina.

Asennusta helpottaa uusi leukamekanismi, joka avautuu ja kiinnittyy sujuvasti aiempaa paksumpiin rakenteisiin.

Kaikki mallit ovat nimellisimpedanssiltaan 16 ohmia, minkä ansiosta ne soveltuvat mainiosti matalaimpedanssiseen kytkentään (esimerkiksi Lab.gruppen Lucia -vahvistinten kanssa). Kaiuttimiin integroitujen häviöttömien muuntajien ansiosta ne käyvät myös 70 V / 100 V -järjestelmiin.



Lisätiedot: Noretron Audio