Tannoy THL-1 on sananmukaisesti tunnelikaiutin

Image

Kuulutukset on saatava tarvittaessa kuulumaan liikennemelun ylitse kaikuisassakin tilassa – liikennetunnelissa. Tannoy paneutui asiaan.

Tannoy lukeutuu maailman vanhimpien kaiutinvalmistajien joukkoon ja sen tuotteilla oli vissi paikkansa jo ennen toista maailmansotaa, jolloin Oxfordin maineikas sanakirja nimesi ilmaisun ”over the Tannoy” merkitykseltään nykyistä PA:ta vastaavaksi käsitteeksi. Nyt lanseerattu THL-1 -tunnelikaiutin on ajatuksellisesti sukua noille liki sadan vuoden takaisille malleille, mutta täysin uuteen käyttöympäristöön vietynä ja uusilla materiaaleilla toteutettuna.

THL-1 sijoittuu harvemmin julkisuudessa esiin nostettuun hätäkuulutukset / äänievakuointi -osastoon, jossa kalustoon kohdistuu hieman erilaisia vaatimuksia kuin normi PA-laitteisiin. Varoitusten ja mahdollisten ohjeiden perille saaminen meluisassa ja kaikuissa maantietunnelissa asettaa kovat normit äänenpaineen ja selkeyden suhteen, jatkuva altistus ilmaston kosteudelle, lämmönvaihteluille ja pakokaasujen sekä mahdollisen tiesuolan vaikutuksille rassaa puolestaan sähkömekaanista toteutusta.

Tannoy ilmoittaa, että puheäänen toistoon juuri tällaisiin oloihin suunniteltu THL-1 tuottaa tarvittaessa selkeää ja särötöntä ääntä keskimäärin 135 dB:n äänenpainetasolla ja ampuu keilansa tarkalla suuntauksella aina 50 metrin päähän, kiitos epäsymmetrisen  AFEX-torven (Architectural Flare Extension), joka oikein sijoitettuna saa akustista tukea tunnelin seinämästä.
Asennusta varten torvessa on kuusi reikää kiinnityspulteille.

Torvi valmistetaan DIN4102 Class B -normin mukaisesta palonkestävästä lasikuidusta ja keraamiset kaapeliliittimet kestävät aina 600 celsiuksen lämpötiloja. Tiiviin rakenteen ansiosta herkät sisusosast ovat suojassa sekä kosteudelta että pölyltä.
TH-1:n toimintakuntoa voidaan monitoroida etänä EN 54 -standardin mukaisesti.  

Lisätiedot: Noretron Audio