Tannoy VX 8M -monitori käy myös PA-kaapiksi

Image

Tannoy on lisännyt passiiviseen VX-sarjaansa uuden 8M-mallin, joka palvelee niin kulmamonitorina kuin PA-kaiuttimenakin.

VX 8M on täyden audiokaistan 2-tiekaiutin, jossa kahdeksantuumaisen kartioelementin keskiöön on Tannoyn perinteiseen tapaan istutettu diskanttiyksikkö. Koaksiaalinen ”Dual Concentric” -rakenne tuottaa valmistajan mukaan tasaisen 90 asteen kulmassa avautuvan keilan koko toistokaistalla. Kaiuttimen soundia luonnehditaan erityisesti ”lauluäänelle soveltuvaksi ja puhtaan selkeäksi”.
Pienestä koostaan huolimatta VX 8M tuottaa tarvittaessa huomattavan kovan äänenpaineen – 119 dB SPL suositellulla 260 W -vahvistimella.

Image

Kaiuttimen kotelo on koivuveneria ja muotoilun ansiosta sen voi asettaa kulmamonitoriksi siten, että kallistus on joko 40 tai 60 astetta. Kotelon toiseen päätyyn upotettu kaiutintelineen kolo mahdollistaa käytön myös laulukaappina pystyasennossa, ja ripustusta varten on varattu omat kiinnikkeensä.
Värivaihtoehdot ovat valkoinen ja musta.

Kaapeliliitännät (tulo ja linkitys) on upotettu takalevyn syvennykseen suojaan, ja liitintyyppinä on Neutrik SpeakOn. Etupuolella elementtiä suojaa kookkaammista VX 12- ja VX 15 -kaiuttimista tuttu teräsritelikkö.

Lisätiedot: Noretron Audio