Tascam TM-2X kiinni kameraan niin äänikin saadaan mukaan

Image

TM-2X on suoraan kameraan asennettava stereomikrofoni, jonka X/Y-muotoon asemoidut herttakapselit ovat peräisin Tascamin DR-sarjan tallentimista. Kapseleiden keskinäinen kulma on aina vakio, mutta stereopari on kiinnitetty yhteiseen akseliin jota kääntämällä sitä voidaan suunnata tarpeen mukaan.

Kiinnitys kameraan altistaa mikrofonin kuvausaparaatin toiminnasta aiheutuville mekaanisille runkoäänille, joita vastaan Tascam on suunnitellut kaksi suojamuuria. Ensinnäkin kameraan ruuvattavan kiinnikeosan ja varsinaisen mikrofoni/etuaste-moduulin välissä on kelluva tärinänvaimennuskerros. Mikäli käytössä on auto focus -linssi, joka aiheuttaa poikkeuksellisen paljon runkoääniä, voi eristystä tehostaa vielä erillisen jatkovarren avulla, jolloin pitemmän kaulan päähän sijoittuva mikrofoni on myös fyysisesti etäämmällä häiriöiden aiheuttajasta.

Image


TM-2X itsessään painaa 75 grammaa ja jatkovarsi tuo massaa 41 grammaa lisää.

Image

Mikrofonien taajuusalueeksi ilmoitetaan 50–20 000 Hz ja äänenpaineen sieto riittää 120 dB (SPL) asti.
Signaalitason sovitus eri kameroille hoidetaan kaksiasentoisella liukukytkimellä ja matalien äänten suodatukseen on niin ikään kytkimellä aktivoitava bassoleikkuri.
Liitos kameraan tapahtuu miniplugilla varustetulla johdolla.

Ulkokuvaajille kerrottakoon, että TM-2X toimii viiden asteen pakkaskeleistä 45 asteen helteisiin saakka.

Lisätiedot: Hedcom