Nayteikkuna

Tascam UH-7000 – etuaste ja/tai interface


Kaksikanavainen Tascam UH-7000 toimii joko pelkkänä itsenäisenä mikrofonivahvistimena, tai vaihtoehtoisesti samalla myös tietokoneen audioliityntänä.

Ammattikäyttöön suunniteltu UH-7000 on varustettu 24-bittisillä Burr-Brown-muuntimilla, ja näytetaajuus voidaan nostaa aina 192 kHz:n lukemaan asti. Muuntimien tahdistusta varten laite on varustettu omalla huipputarkalla kellolla, joka kompensoi automaattisesti kiteen lämpötilan mahdollisista muutoksista johtuvia eroja syketaajuudessa.
UH-7000 tunnistaa itse, onko USB-kaapelin päässä tietokone vai onko sitä tarkoitus käyttää itsenäisenä mikrofonivahvistimena. Tukeva alumiinipäätyinen metallikotelo on puolen räkkiyksikön kokoinen ja tehty kestämään myös reissuja studion ulkopuolelle.
Mac- tai pc-tietokoneeseen liitettynä UH-7000 tarjoaa neljä audiokanavaa kumpaankin suuntaan.

Alemmilla 44.1 ja 48 kHz:n näytetaajuuksilla käytettävissä ovat kaikki laitteen oman DSP:n tuottamat efektit – niin kanavakohtaiset dynamiikkaprosessorit ja taajuuskorjaimet kuin aux send -syöttöjen kautta hyödynnettävät kaiutkin. Korkeammilla 88.2 ja 96 kHz:n näytetaajuuksilla voidaan käyttää joko kanavakohtaisia muokkaimia  tai yleisefektejä. Korkeimmat näytetaajuudet 176.4 ja 192 kHz varaavat toimintaan koko DSP-kapasiteetin, eikä efektejä ole silloin käytössä.
Silloin kun UH-7000 on käytössä itsenäisenä mikrofonivahvistimena, sen DSP-mikserin asetuksia ei voi muuttaa.

Tascam toteaa, että valmiin tuotteen soundi ei aina välttämättä vastaa suunnitteluvaiheen laskelmia tai erillisten komponenttien teknisiä suoritusarvoja ja sen vuoksi UH-7000:n kohdalla on kiinnitetty aivan erityistä huomiota säännöllisten koeäänitysten järjestämiseen suunnittelun ja prototyyppien eri vaiheissa. Nyt tuloksen pitäisi olla huippulaatuinen, vaativimpiinkin äänitystilanteisiin soveltuva laite.


UH-7000:n signaali/kohina-suhteeksi ilmoitetaan 117 dB ja itseiskohinan tasoksi -128 dBu. THD-särön määräksi valmistaja kertoo 0,0009%, eikä taajuusvaste jää yhtään vähemmän kunnioitusta herättäväksi – Tascamin mukaan UH-7000 toistoalue on 20 Hz – 80 kHz (+ 0,005 / -0,16 dB:n tarkkuudella).

Lisätiedot: Hedcom
 

10.04.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy